RAKETNI SISTEMI „NEVA“ČUVAJU NEBO SRBIJE: Jedinice PVO Vojske Srbije na obuci (FOTO)

Tanjug

13. 09. 2022. u 20:40

U DIVIZIONIMA 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanim raketnim sistemima „neva“ realizuje se kolektivna obuka profesionalnog sastava za izvršavanje borbenih zadataka u skladu sa namenom ovih jedinica, saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane.

РАКЕТНИ СИСТЕМИ „НЕВА“ЧУВАЈУ НЕБО СРБИЈЕ: Јединице ПВО Војске Србије на обуци (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Reč je o kondicionoj obuci čiji je cilj održavanje i unapređenje osposobljenosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije i izvođenje defanzivne operacije protivvazduhoplovne odbrane.

Tokom obuke, uvežbavaju se taktički i vatreni postupci u pripremi i izvršenju gađanja ciljeva u vazduhu, vrši se provera gotovosti tehničkih sredstava za borbeni rad i ocenjivanje posluga po normiranim borbenim radnjama.

Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika koji su u prethodnom periodu primili dužnosti u divizionima 250. raketne brigade za PVD.

Realizacijom ove obuke i neprekidnim usavršavanjem u 250. raketnoj brigadi obezbeđuje se da svi pripadnici jedinice ispunjavaju zahtevne norme i standarde obučenosti, što je, uz ispravnost tehnike, neophodno da bi se održao visok nivo borbene gotovosti za protivvazduhoplovnu odbranu snaga Vojske Srbije, važnih objekata i rejona, od dejstva iz vazdušnog prostora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)