MEĐU NAJBOLJIMA: Univerzitet u Beogradu u društvu sedam evropskih univerziteta - potpisan dokument u Pragu

Lj.B.

12. 09. 2022. u 12:56

Rektor Univerziteta u Beogradu Vladan Đokić jedan je od potpisnika partnerskog sporazuma između Lige evropskih istraživačkih univerziteta LERU i Centralnoevropskih sedam univerziteta CE7, čiji je beogradski univerzitet član.

МЕЂУ НАЈБОЉИМА: Универзитет у Београду у друштву седам европских универзитета  - потписан документ у Прагу

Foto Tanjug

Dokument je potpisan u Pragu, a osim rektora našeg, sporazum su potpisali i rektori Karlovog univerziteta u Pragu, Univerziteta u Varšavi, Univerziteta u Ljubljani, Univerziteta u Zagrebu, Tartu univerziteta i ELTE univerziteta.

Cilj redovnih sastanaka predstavnika LERU i CE7 je da se bolje upoznaju vodeći istraživački univerziteti centralne Evrope i razmotre mogućnosti podrške zajedničkih interesa na nacionalnom i evropskom nivou, pored razvoja najbolje zajedničke prakse.

- S obzirom na to da se svi istraživački univerziteti u Evropi suočavaju sa sličnim izazovima, koji se odražavaju na njihove aktivnosti uključujući istraživanja, nastavu, inovacije i društveno angažovanje, sporazumom je predviđena promocija partnerstva među univerzitetima, kako u samim ustanovama tako i u matičnim državama - saopštio je Beogradski univerzitet.

- Kada je reč o konkretnim aktivnostima na univerzitetima, članovi su sporazumom predvideli zajednička učešća na konferencijama, radionicama, letnjim školama, u izdavaštvu i obukama profesora i administrativnog osoblja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić