KREĆE PEŠKE NA PUT DO CERA ZA LEČENJE MALENOG TODORA: Nova misija Slavka Radojčića iz pančevačkog humanitarnog udruženja "Ognjište"

D. B. M.

11. 08. 2022. u 10:14

NEUMORAN i uvek željan da pomogne Slavko Radojčić, iz pančevačkog humanitarnog udruženja "Ognjište", sutra počinje novu misiju.

КРЕЋЕ ПЕШКЕ НА ПУТ ДО ЦЕРА ЗА ЛЕЧЕЊЕ МАЛЕНОГ ТОДОРА: Нова мисија Славка Радојчића из панчевачког хуманитарног удружења Огњиште

Slavko sa Todorom i Milicom, Foto Privatna arhiva

Ovog puta pešačiće 150 kilometara od Pančeva do Cera, tačnije sela Tekeriš i spomen-obeležja junacima Cerske bitke. Ići će za malenog Todora Stefanova.

Dvogodišnji dečak iz sela Dolovo, pored Pančeva, ne može da guta hranu, da sedi samostalno, njegove ručice su donedavno bile gotovo bez funkcije. Ustanovljeno je da boluje od mikrocefalije, hipertonije ruku i nogu, kao i hipotonije glave i trupa. Nade za boljitak ima, ali su troškovi lečenja veliki. Teško je mama Milici i tati Damiru da izgovore da za bolest njihovog sina ne postoji konkretan lek, niti garancija da će se oporaviti. Moraju da se nose sa tim.

- Za njegovo lečenje potrebno nam je oko 80.000 evra godišnje. Naš sin se pokazao kao veliki borac. Obradovali smo se kad su nam lekari rekli da je Todor mentalno zdravo dete - kaže Milica.

Za tri dana Slavko će prepešačiti oko 150 kilometara. Ovog puta, pešačiće sam. Već osam puta je išao do Tekeriša, ali, sada, posebna je prilika, druge okolnosti. Mnogo je zahtevnije.

- Čovek ne može da ostane imun na teške sudbine drugih. Radujem se svakoj akciji koju je "Ognjište" uspešno realizovalo. Najveće nagrade su nam dečji osmesi i radost. Mislim da ništa nije korisnije na ovoj planeti od ljudske dobrote. Blagodetno i pravedno, toplo i isceljujuće - kaže nam Radojčić, koji radi u Naftnoj industriji Srbije (NIS), čiji je sindikat osnivač "Ognjišta".

Pod sloganom "Kupite korake, pomozite Todoru", Udruženje "Ognjište" poziva one koji mogu, da novac za lečenje mališana uplate na žiro račun 340-11024157-94, uz naznaku da je svrha uplate "korak za Todora".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!