"KRALJEVI SRBIJE" ZA ZABAVU I UČENJE: Psiholog iz Novog Sada osmislio još jednu interesantnu društvenu igru

Lj. PRERADOVIĆ

11. 07. 2022. u 16:00

PASIONIRANI ljubitelj društvenih igara, Boris Đurović (44), psiholog iz Novog Sada, osmislio je još jednu zabavu za sve uzrasta od devet do 109 godina.

КРАЉЕВИ СРБИЈЕ ЗА ЗАБАВУ И УЧЕЊЕ: Психолог из Новог Сада осмислио још једну интересантну друштвену игру

Foto: Privatna arhiva

Pre svega edukativna, društvena igra s kartama "Kraljevi Srbije", promoviše istoriju naše zemlje i detaljnije informiše o našim vladarskim dinastijama.

Igračima će, kako ističe idejni tvorac kojem su društvene igre više od deceniju veliki hobi, pored poučnog i estetskog dela, biti i svojevrsni izazov, jer daje prostor za nadmetanje i strateško nadmudrivanje.

igri mogu da učestvuju dva do četiri igrača, i svaki takmičar se stavlja u ulogu srednjovekovnih plemića - objašnjava Đurović u čemu se sastoji ova igra. - Njihov zadatak je da učine što više dobrih dela, ali i mudrih poduhvata, dok se čitava borba takmaca odvija sa ciljem da najbolji postane kralj.

ZABORAVITE NA MOBILNE

IGROM "Kraljevi Srbije", kao i prethodnom "Vojvodina", koja promoviše Srbiju kao brend i naš identitet, idejni tvorac želi da podstakne ljude da više vremena provode zajedno u društvu najbližih. Da dele lepe trenutke, uče i zabavljaju se daleko od mobilnih telefona i kompjuterskih ekrana.

Oni koji se upuste u ovu igru, imaju mogućnost da istražuju teritorije, ali i da ih osvajaju, trguju resursima i nabavljaju nove, odnosno jače karte, kako bi mogli dalje da napreduju kroz igru i avanture koje nosi. Pored mnogih zanimljivosti koje je izdvajaju od drugih, kako veli naš sagovornik, "Kraljevi Srbije" imaju nesvakidašnju mešavinu građenja špila karata, koje, u stvari, predstavljaju radnike za pokretanje različitih akcija.

Foto: Privatna arhiva

- Stvarajući i detaljno razrađujući ovu društvenu igru, vodio sam računa da svi segmenti igre budu dobro ukomponovani i celoviti, kako ona ne bi opterećivala igrača, već mu pružila uživanje u zabavi - navodi Đurović. - Igra je dizajnirana slikama srpske istorije koje su urađene u stilu ulja na platnu, što igri daje jedinstven vizuelni identitet, zaslugom dizajnerke Danijele Stojić.

Naslovna strana je uz odobrenje Narodnog muzeja u Beogradu, ilustrovana slikom Paje Jovanovića "Krunisanje cara Dušana".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!