DA su Albanci na jugu Srbije ponovo krenuli u političku ofanzivu koja za cilj ima odvajanje Preševske doline i njeno pripajanje tzv. Kosovu, pokazuju i najnoviji događaji u ovom delu Srbije.

Dr

07.07.2022. 08:17

"Српски" на латиници???!!!?!?!?!? Руководећи се истом том "логиком", што онда шиптарске дипломе нису одштампали и исписали на шиптарском језику, али ћирилицом???

Miki

07.07.2022. 10:55

Zasto ovo dozvoljavamo ? Drzava treba da uvede protektorat nad Presevom i Bujanovcem a da gradskim vlastima zabrani delovanje jer rade protiv drzave. Tačka. Pohapsiti svakog sa izjavom protiv drzave i ko uznemirava gradjane.

Predrag

07.07.2022. 11:24

Zbog cega upotrebljavate pojam presevska dolina ? Jel to neki geografski pojam ? Imate li vi bar malo intelekta, ili ste totalno neobavesteni, i sa vama moze da manipulise ko hoce. Za vasu informaciju, u Medvedji zivi 80% Srba, u Bujanovcu 70%, Srba, jedino su Albanci vecina u Presevu, ima ih 60%. I o kakvoj dolini vi to govorite? Novinari i Urednici prestanite da budete obicni sundjeri koji samo usisavaju i plasiraju tudje informacije. Mucnite malo svojom glavom. Nemojte da ljudi ispodproscne inteligencije prave budale od vas.

Jezik stvara državu

07.07.2022. 12:18

Tako nam i treba kada smo na teritoriji Srbije dozvolili toliko "službeih" jezika. Odvojiće nam Preševsku dolinu, na tome rade decenijama ogromnim naseljavanjem, natalitetom ali i zbog popustljivosti srpskih vlasti. Kao starija generacija učio sam u gimnaziji šta čini državu -teritorija (imaju je!) narod (ima ih i previše postali su većina u Bujanovcu i okolini!) i jezik kojim govore jer im je dozvoljen kao službeni! Ima li to u nekoj drugoj EU državi da postoji 7 ili 8 službenih jezika? NEMA -ima samo u Srbiji. Pitam se zašto? U EU mogu doseljenici kod kuće da koriste svoj maternji jezik, njihova deca da u posebnim školama uče taj jezik ali npr. u Nemačkoj u kojoj žive pripadnici oko 170 nacija, službeni jezik je JEDAN -nemački. Na opštinama leži da li će neki formulari biti dobrovoljno štampani na dva, tri jezika pored obaveznog nemačkog! A kod nas?

MERE

07.07.2022. 13:35

Srbija mora pod hitno reagovati, smeniti direktore skola u kojim se to desilo. Ne sme se dozvoliti Kosovo. Jedan odred policije stacionirati tamo. Ne sme da se desi ono sto se desilo za vreme DOSA da se oslobadjaju kriminalci i ubice.

rade

07.07.2022. 17:00

Каква је ово захвалница? Није ни на албанском ни на српском!!! Да ли министар просвете може да смени директора школе због оваквих "случајних" пропуста?