LICENCA "ELEKTROSEVERU": Regulatorna kancelarija za energetiku izdala petogodišnju dozvolu srpskoj kompaniji

M. St.

25. 06. 2022. u 09:00

REGULATORNA kancelarija za energetiku izdala je juče licencu za rad srpskoj kompaniji "Elektrosever".

ЛИЦЕНЦА ЕЛЕКТРОСЕВЕРУ: Регулаторна канцеларија за енергетику издала петогодишњу дозволу српској компанији

Poslednji napadi na postrojenja ugrožavaju sigurnost građana, Foto Tanjug

Kako su preneli albanski mediji, petogodišnja licenca odobrena je na sastanku odbora ERO, sa pet glasova za, dok niko nije bio protiv. Davanju dozvole prethodio je napad na objekat "Elektrokosmeta" u severnom delu Kosovske Mitrovice, dan ranije, na koji je bačena eksplozivna naprava.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da napad na "Elektrokosmet" odgovara samo onima koji žele destabilizaciju situacije na terenu i poručio da se neće dozvoliti ugrožavanje bezbednosti na severu KiM.

- Energetski sporazum iz Brisela obezbeđuje srpskoj kompaniji "Elektrosever" stabilno i samostalno snabdevanje strujom i Srbima preko potrebni mir - naveo je Petković.

- Zato bi političarima iz Prištine bilo bolje da ne optužuju Srbe koji sigurno neće da rade ništa u korist svoje štete. Nećemo dozvoliti bilo kome da ugrozi bezbednost na severu KiM.

I Srpska lista osudila je napad na objekat:

- Ovaj napad i podizanje tenzija protivne su interesima našeg naroda na severu Kosova i Metohije. Pozivamo nadležne organe da pažljivo sprovedu sve potrebne istražne radnje i osiguraju bezbednost građanima.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja ranije je optužio, kako je rekao, srpske paralelne strukture za bacanje eksplozivne naprave na zgradu "Elektrokosmeta" u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Dozvola na mapi puta

LICENCA je predviđena na osnovu mape puta za primenu energetskih sporazuma kako bi se prevazišla kriza i problemi u energetskom sektoru, a koju su glavni pregovarači Beograda i Prištine usvojili u Briselu 21. juna. Time će, sistem snabdevanja električnom energijom severa KiM biti u rukama "Elektrosevera", ćerke-firme "Elektroprivrede Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!