VULIN U PLANDIŠTU: Migrantska kriza nije prošla - mi ćemo čuvati naš način života

Novosti online

14. 06. 2022. u 15:26

PREDSEDNIK Radne grupe za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas Trening centar za migracije u Plandištu i poručio da se naša država tokom trajanja migrantske krize pokazala kao izuzetno organizovana i sposobna država.

ВУЛИН У ПЛАНДИШТУ: Мигрантска криза није прошла - ми ћемо чувати наш начин живота

Foto: Ministarstvo

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da migrantska kriza nije prošla i da ćemo zaštititi naš način života.

Ministar policije Aleksandar Vulin, u pratnji komesara Komesarijata za izbeglice i migracije Vladimira Cucića, obišao je prostorije Trening centra za migracije u Plandištu i razgovarao sa zaposlenima u ovoj ustanovi o njihovim svakodnevnim aktivnostima i načinu rada.

Govoreći o migrantskoj krizi, ministar Vulin je poručio da ona nije prošla i ponovio da Srbija koja nije ni odgovorna za migrantsku krizu, neće biti parking za migrante.

- Srbija neće biti parking za migrante niti sabirni centar gde će oni čekati svoju priliku da pređu u Zapadnu Evropu. Srbija je organizovana i snažna država, koja je pod vođstvom predsednika Aleksandra Vučića pokazala da ima institucionalne odgovore na sve izazove i da ume da se nosi sa problemima kao što je migrantska kriza. Mnogo bogatije i razvijenije države od naše nisu uspele da adekvatno odgovore na migrantsku krizu i na njene posledice - poručio je ministar policije.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je odličnu saradnju između MUP-a Srbije i Komesarijata za izbeglice i migracije i naglasio da za rešavanje migrantskog problema od 2015. godine do danas Evropa nije uspela da formuliše jedinstvenu politiku i da je to jedan od razloga zašto migrantska kriza neće prestati, ali i da je to razlog zašto moramo da se povezujemo i vodimo računa o bezbednosti naše zemlje i naših građana.

- Migrantska kriza nije prošla i mi ćemo čuvati i sačuvati naš način života. Nećemo dozvoliti da se svakodnevni život naših građana na bilo koji način poremeti zbog migrantske krize - poručio je Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona