DOLAZI VELIKO NEVREME: RHMZ izdao upozorenje, upaljen meteoalarm, pripremite se na pljuskove i grad

Novosti online

08. 06. 2022. u 07:26

RHMZ je izdao upozorenje da se od danas do 11. juna očekuju pljuskovi i grmljavine, kao i obilne padavine.

ДОЛАЗИ ВЕЛИКО НЕВРЕМЕ: РХМЗ издао упозорење, упаљен метеоаларм, припремите се на пљускове и град

Foto: Tanjug/S.A.

Danas promenljivo oblačno i malo svežije vreme nego u utorak, uz jači razvoj oblaka i pljuskove sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode sa gradom.

Vetar ujutru slab do umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu pojačan, a po podne vetar slabiji zapadni i jugozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura od 12°C do 20°C, a maksimalna od 24°C u Loznici i Valjevu do 28°C u južnoj Srbiji. Uveče povremena kiša i pljuskovi. Temperatura u 22 č. od 16°C do 20°C.

U Beogradu promenljivo oblačno sa povremenom kišom i mogućim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar ujutru umeren jugoistočni, po podne slab jugozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 19°C, maksimalna 26°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h 20°C.

Republički hidrometeorološki zavod objavio je meteorološku najavu jutros.

- U narednom satu kratkotrajna kiša očekuje se ponegde u Vojvodini i južnoj Srbiji. U košavskom području duvaće umeren, a na jugu Banata jak jugoistočni vetar sa maksimalnim udarima od 17 do 20 m/s - stoji u ovoj najavi RHMZ-a.

Foto: Printskrin / RHMZ

Na snazi upozorenje i meteoalarm

Republički hidrometeorološki zavod izdao je tokom noći upozorenje koje se odnosi na celu teritoriju Srbije i najavljuje nepogode sa gradom i obilnim pljuskovima. - Pljuskovi i grmljavine koji se očekuju danas i sutra (8. i 9. juna 2022) lokalno će biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Foto: Printskrin / RHMZ

Na snazi su žuti i narandžasti meteoalarm, što označava opasno i potecijalno opasno vreme.

Foto: Printskrin / RHMZ

U petak i subotu (10. i 11. juna 2022) padavine će se intenzivirati, pa se mestimično očekuje od 30 do 60 mm kiše za 24 č - navedeno je na sajtu RHMZ-a. Na snazi je i narandžasti meteoalarm koji označava opasne vremenske prilike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)