PRVI ROĐENDAN EURONJUZ SRBIJA: Kuća istinitog i nepristrasnog novinarstva

Novosti online

03. 06. 2022. u 17:36

IZVEŠTAVANjE Euronjuz Srbija je zasnovano na verodostojnim izvorima, proverljivim činjenicama i čvrstim dokazima.

ПРВИ РОЂЕНДАН ЕУРОЊУЗ СРБИЈА: Кућа истинитог и непристрасног новинарства

Foto: Printscreen

Euronjuz Srbija obeležava svoj prvi rođendan, a ovih dana je tim povodom svetski renomirana konsultantska kuća Oservatorio di Pavia objavila rezultate nezavisne analize kojima se potvrđuje da je ova medijska kuća “privržena poštenom, tačnom i nepristrasnom izveštavanju”.

Informativni TV kanal i portal Euronjuz Srbija je počeo sa radom 3. juna 2021. i ekskluzivno je dostupan u kablovskoj mreži Telekoma Srbija, koji je i njegov saosnivač zajedno sa Euronjuz Grupom iz Liona u Francuskoj.

Oservatorio di Pavia je, analizirajući razne priče emitovane na Euronjuz Srbija u februaru i martu ove godine, zaključila da kod ove medijske kuće “nisu pronađeni elementi pristrasnog izveštavanja”. 

- Nasumično izabrane priče o nacionalnim i međunarodnim temama su, generalno, dale sveobuhvatan i tačan prikaz događaja i stavova o raznim pitanjima, uključujući izbore u Srbiji, kao i invaziju Rusije na Ukrajinu. Priče su se pridržavale principa istinitosti i tačnosti. Izveštavanje je zasnovano na verodostojnim izvorima, proverljivim činjenicama i čvrstim dokazima, navodi se u izveštaju ove međunarodne konsultantske kuće, u kojem je naglašena i nezavisnost novinara Euronjuza Srbija.

Navodi se da je u protekloj izbornoj kampanji u Srbiji ovaj informativni kanal “pružio fer izveštavanje”, kao i da je “pokriven širok spektar izbornih dešavanja”. 

Urednik iz Euronjuz Grupe Fransoa Šinjak je povodom prvog rođendana Euronjuz Srbija poručio da su zaposleni u ovoj kući neumorno radili da bi gledaocima ponudili kvalitetne i nepristrasne informacije. 

- Pridržavali su se visokih standarda novinarstva, po kojima je Euronjuz oduvek poznat. Bili smo izuzetno zadovoljni izveštajem Oservatorio di Pavia. Radujemo se što ćemo i u narednom periodu raditi rame uz rame s kolegama u Srbiji - istakao je Fransoa Šinjak.

Bojan Brkić, glavni urednik Euronjuz Srbija, rekao je da se gledanost ovog kanala od početka rada pre godinu dana udvostručila. 

- Verujem da je gledanost značajno porasla zato što je naš proizvod jedinstven na medijskom tržištu Srbije. Osim što smo napokolebljivo nepristrasni, pružamo gledaocima i evropsku perspektivu i pogled na događaje, kako je Euronjuz to uvek i činio - istakao je Bojan Brkić.

Euronjuz Grupa je vodeći međunarodni informativni medij i jedan od novinskih brendova koji uživa najveće poverenje u Evropi. U celom svetu, Euronjuz emituje program u 160 zemalja i gotovo 400 milion domova, uključujući 68 odsto domaćinstava u Evropi.

Prepoznatljiv i uticajan

Euronjuz Srbija, koji pruža nacionalne i međunarodne vesti i analize na srpskom jeziku, od 3. juna 2021. do danas postao je prepoznatljivo i relevantno ime na srpskom medijskom nebu. Najpopularniji sadržaji poput “Euronjuz veče” i “Direktno sa Minjom Miletić” spadaju u najuticajnije informativne TV programe u našoj zemlji.

Svoju nepristrasnost i balansiranost ova kuća je posebno dokazala od početka rata u Ukrajini, ali i pre toga, u kampanji za aprilske izbore u Srbiji.

BONUS VIDEO: Atmosfera u Parizu pred finale Lige šampiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!