ZAVRŠEN ŠESTI CIKLUS PROJEKTA"STVARAMO ZNANJE": Još 20 osnovnih škola dobija informatičke kabinete od Telekoma Srbija

Promo

02. 06. 2022. u 13:21

ŠESTI ciklus projekta „Stvaramo znanje“, koji kompanija Telekom Srbija realizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uspešno je završen, izborom novih 20 osnovnih škola kojima će Telekom Srbija donirati po milion dinara za opremanje računarskih kabineta.

ЗАВРШЕН ШЕСТИ ЦИКЛУС ПРОЈЕКТАСТВАРАМО ЗНАЊЕ: Још 20 основних школа добија информатичке кабинете од Телекома Србија

Foto: Telekom Srbija

Projekat je pokrenut 2017. godine, povodom dvadesetog rođendana Telekoma Srbija, a novi ciklus završen je simbolično, 1. juna kada je kompanija obeležila 25 godina postojanja. Odabirom novih škola, ukupan broj informatičkih kabineta koji su opremljeni u ovoj akciji dostigao je 120, a kompanija je za tu svrhu uložila 120 miliona dinara. Spisak škola pobednika 6. ciklusa projekta „Stvaramo znanje“ možete videti na sledećem linku.

O Izboru škola koje dobijaju vrednu računarsku opremu i ove godine odlučivali su građani, glasanjem na zvaničnoj Fejsbuk stranici mts Tvoj svet. Na osnovu predloga Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja od 40 osnovnih škola kojima je potrebna moderna oprema, građani su onlajn glasanjem izabrali 20, po 5 iz svake od 4 geografske oblasti širom Srbije.

Svojim aktivnostima u okviru projekta „Stvaramo znanje“, Telekom Srbija nastoji da omogući mladima lakše usvajanje znanja i praćenje nastave, uz korišćenje savremene informatičke opreme. U svetu informacionih tehnologija, obezbeđeni su im najbolji uslovi u kojima će razvijati veštine i sticati znanja neophodna za uspeh u budućnosti. Ovaj značajan podsticaj omogućen je programom Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“, koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE SE ČINI KAKO BI SE ŠTO PRE LOKALIZOVAO POŽAR: Ministarka Vujović obišla deponiju Duboko kod Užica na kojoj plamen bukti od petka (FOTO