VULIN: Svi oni koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama su identifikovani i procesuirani

Novosti online

01. 06. 2022. u 12:07

MINISTAR unutrašnjih poslova i nacionalni koordinator Aleksandar Vulin predsedavao je danas 14. sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, na kojoj je razmatrana bezbednosna situacija sa posebnim akcentom na učestale pretnje o podmetnutim eksplozivnim napravama u institucijama i objektima na teritoriji Republike Srbije.

ВУЛИН: Сви они који су са територије Србије слали претње о постављеним бомбама су идентификовани и процесуирани

Foto: MUP

Sednici Nacionalnog koordinacionog tela za sprečavanje i borbu protiv terorizma, pored stalnih članova ovog tela, prisustvovali su i predstavnici Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal, policijski službenici Policijske brigade, Uprave policije i policijski službenici Službe za borbu protiv terorizma.

Ministru unutrašnjih poslova i nacionalnom koordinatoru Aleksandru Vulinu predočene su sve mere i radnje koje su preduzete u prethodnom periodu u cilju rasvetljavanja slučajeva lažnih dojava o bombama i predstavljeni konkretni rezultati zajedničkog rada svih relevantnih službi i uprava u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije, Vojnoobaveštajne agencije, Vojnobezbednosne agencije, kao i Posebnog tužilaštva za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Tužilaštva za organizovani kriminal.

- Protiv Srbije se vodi specijalni rat, identifikovali smo lokacije više mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama i o svemu obavestili inostrane partnere od kojih očekujemo adekvatnu reakciju. Srpskoj policiji, Bezbednosno-informativnoj agenciji, Vojnoobaveštajnoj agenciji, Vojnobezbednosnoj agenciji, Tužilaštvu za organizovani kriminal, Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i drugim nadležnim službama čestitam na efikasnom radu. Ostvarena je saradnja sa  Evropolom, Interpolom, policijska i tužilačka saradnja sa zemljama iz kojih su identifikovane pretnje bombama, poput Poljske, Slovenije, Irana, Ukrajine, a ostvaren je i zajednički rad na rešavanju identičnih pretnji sa policijskim organima Republike Mađarske. Niti jedna država na svetu nije uspela da se u potpunosti izbori sa lažnim dojavama o bombama, ali naše službe zaslužuju svako poštovanje za iskazan trud i rad i ovom prilikom se zahvaljujem i kontradiverzionim timovima koji konstantno vrše preventivne preglede - poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i istakao da su prijave o postavljenim bombama stizale i iz naše države od strane građana Srbije i da su ih pripadnici MUP-a vrlo brzo identifikovali i procesuirali.

- U proteklom periodu svi oni koji su sa teritorije Srbije slali pretnje o postavljenim bombama su od strane policije identifikovani i procesuirani. Pripadnici MUP-a rasvetlili su svaku dojavu o postavljenoj bombi koja je došla iz Srbije, pronašli izvršioce i procesuirali ih. Danas smo detaljno analizirali rezultate akcija sprovedenih u Republici Srbiji, kao i postupanje sa državljanima Srbije za koje je utvrđeno da su u prethodnom periodu upućivali pretnje o postavljenim bombama. U 2021. godini, u periodu od 1. januara do 1. juna, izvršeno je 10 KD pregleda povodom dojava o postavljenim eksplozivnim napravama ili sredstvima, a u 2022. godini za isti period izvršeno je čak 1.046 kontradiverzionih pregleda povodom dojava o postavljenim bombama i u skladu sa tim angažovali smo i dodatne policijske snage. Još jednom poručujem svim građanima da će naša država na čelu sa predsednikom Vučićem ostati mirna i stabilna -  poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)