DA je Radomir živ, naš dom bi sada bio pretvoren u štab otpora ukrajinskom nacizmu. On bi angažovao prijatelje književnike iz celog sveta, prevodioce i obične Beograđane, da protestuju na ulicama i traže mir od svih strana u sukobu. Koordinirao bi sada telefonom, faksom i lično potpuno izmešten u neki svoj svet otpora zlu. Književnik, a pre svega čovek, Radomir se plašio nacizma i bio je zgrožen ideologijom koja ljude pretvara u zveri "iz opravdanih" razloga, kako je to pisao Adolf Hitler u "Majn kampfu".

Komentari (3)

Milan Ranković

30.05.2022. 11:43

Један од ретких исправних људи, прави и истински патриота, доследан својим идеалима. Такве људе поштујем и ценим. Нека му је Вечна Слава и Велико Хвала за све што је учинио за Србију.

Dr Nenad

30.05.2022. 12:23

Gospodin Smiljanić jedan od najvećih srpskih intelektualaca i veliki patriota sigurno bi, da je danas živ, dao najbolju analizu, koja bi imala gabarit svetske doktrine u objašnjenju neonacionacionalizma. Njegova knjiga"Majn Kampf" kako je naglasio, predstavlja sredstvo u borbu protiv mračnjašta hitlerovske epohe. Pojava neonacionalizma može sa posmatrati kao model Novog svetskog poretka kao jedan od vidova negiranja postojanja ljudskog roda.