"PLIVAO JE SVE DO RATNOG OSTRVA, ONDA JE NASTUPILA SMRT" Renato Grbić o tragičnom slučaju Mateja Periša

Novosti onlajn

19. 05. 2022. u 19:58

POLICIJA je danas zvanično potvrdila da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

ПЛИВАО ЈЕ СВЕ ДО РАТНОГ ОСТРВА, ОНДА ЈЕ НАСТУПИЛА СМРТ Ренато Грбић о трагичном случају Матеја Периша

Foto: Nestali.hr/MUP/Facebook

Prema saznanjima iz istrage, uzrok smrti je utapanje.

Poznati beogradski alas Renato Grbić koji je spasao na desetine života pojasnio je kako je moguće da telo nije isplivalo već skoro 5 meseci.

- Ja sam od početka govorio da je po mom mišljenju on došao do Pančevačkog mosta i da nema šanse da prođe tuda jer je ispd stara konstrukcija mosta, ima i panjeva i svačega pod vodom tako da je tuda nemoguće proći što sam i njegovom ocu rekao. Neki su govorili da će doći do Đerdapa jer je voda ove zime bila jaka. NJegovo telo je stajalo kod mosta sve dok se nije povećala temperatura vode, sada je nekih 20 stepeni i onda je isplivao na površinu, tome je doprineo i jak vetar koji je tog dana duvao prema beogradskoj strani, inače bi ga struja možda odnela na sredinu reke, pa bi telo dospelo do Višnjice ili neke druge obale - objašnjava beogradski alas.

Prema njegovim rečima, telo nije moglo da ispliva sve dok ga bakterije nisu napale leš.

- Telo je bilo na dnu reke dok se nije povećala temperatura vode i dok bakterije nisu počele da napadaju leš, odnosno da truli organizam. U vreme kada je on ušao u Savu temperatura vode je bila jako mala i na niskim temperaturama su male verovatnoće, gotovo nemoguće da telo ispliva - rekao je Renato.

BONUS VIDEO:

PRONAĐENO TELO NA ADA HUJI: Sumnja se da je u pitanju Matej Periš

(Espreso)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU BOROVE ŠUME I ČISTOG MORA: Topla preporuka za hotel Sealife Kemer Resort 5*