NEVEROVATAN SNIMAK IZ BRISELA: Srpska trobojka se vijori - stotine ljudi na gradskom trgu igra Užičko kolo (VIDEO)

M.Stevanović

04. 05. 2022. u 21:21

ČLANOVI Kulturno umetničkog društva "Đurđevak" sa sedištem u Antverpenu, kako je napisano na njihovoj zvaničnoj Instagram stranici, dospeli su pre nekoliko dana u žižu javnosti kada su dostojanstveno podneli provokaciju dvojice mladića, verovatno albanske nacionalnosti, u samom centru Brisela.

НЕВЕРОВАТАН СНИМАК ИЗ БРИСЕЛА: Српска тробојка се вијори - стотине људи на градском тргу игра Ужичко коло (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Instagram/serbstreet.rs

Podsetimo, pre par dana na Instagram stranici "Serbstreet" (serbstreet.rs) objavljen je snimak koji je zabeležen u centru Brisela

Na snimku se vidi grupa mališana sa srpskom zastavom, obučeni u našu narodnu nošnju sa srpskom trobojkom, koji se verovatno pripremaju za neki nastup na trgu u Briselu.

U jednom momentu, dvojica mladića, pretpostavlja se, albanske nacionalnosti, prilaze im sa zastavom Albanije, koju šire iza naše dece, dok jedan od njih okupljenima rukama pokazuje simbol dvoglavog orla. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbstreet (@serbstreet.rs)

Deca obučena u srpsku narodnu nošnju se sklanjaju, dok dvojica mladića nastavljaju da uzvikuju nešto na albanskom jeziku. 

Ogromno užičko kolo u centru Brisela

Na ovoj Instagram stranici danas je objavljen video koji svedoči da plemenitost, lepota, dobro vaspitanje, istinska i čista ljubav prema svojoj zemlji, na kraju nekako uvek pobede. 

Naime, članovi "Đurđevka" napravili su pravi mali spektakl svojim nastupom na trgu u centru Brisela. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Đurđevak (@kuddjurdjevak)

U jednom momentu oni su zaigrali i Užičko kolo, a njegove fantastične note i igra srpske dece povukle su okupljene građane koji su se u uhvaliti u kolo i zaigrali sa našim mališanima. Ovaj neverovatan prizor sa dupke punog trga u centru Brisela vrlo brzo je počeo da se širi društvenim mrežama. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbstreet (@serbstreet.rs)

- Nacionalni ponos bez poslušnosti Bogu je otrov za svaku naciju. Mi Srbi ne treba da se postavljamo iznad drugih naroda niti da se izdižemo iznad njih. Da to činimo, bili bismo živi dokaz da narod koji živi protiv Božijih zapovesti ne može da opstane - napisano je u opisu videa na ovoj Instagram stranici. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbstreet (@serbstreet.rs)

- Mi se samo kao najlepši i najbolji predstavljamo svetu! - prokomentarisali su članovi "Đurđevka" u ispod snimka.

Foto: Printscreen/Instagram/serbstreet.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna