CARSKA ODLIKOVANJA JAPANA: Zlatni zraci sa rozetom za prof. dr LJiljanu Marković

Novosti onlajn

29. 04. 2022. u 15:59

U PETAK, 29. aprila 2022. godine (po japanskom vremenu), Vlada Japana saopštila je imena stranih dobitnika prolećnih carskih odlikovanja za 2022. godinu.

ЦАРСКА ОДЛИКОВАЊА ЈАПАНА: Златни зраци са розетом за проф. др Љиљану Марковић

foto: Embassy of Japan in Serbia / Ambasada Japana u Srbiji

Ove godine na spisku odabranih kojima će biti uručeno ovo značajno priznanje koje se dodeljuje Japancima i stranim državljanima "za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju prijateljskih odnosa sa Japanom" nalazi se i prof. dr Ljiljana Marković.

Prof. dr Ljiljana Marković je tokom svoje dugogodišnje karijere doprinela promociji i produbljivanju saradnje između Japana i Srbije sa posebnim akcentom na unapređenje japanologije i studija japanskog jezika u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju.

Obrazovanje je stekla na Univerzitetu u Kembridžu (diplomirala na Fakultetu ekonomskih i političkih nauka i Fakultetu orijentalnijh studija, na kome je i magistrirala), i Univerzitetu Ćuo u Tokiju, na kome je doktorirala.

Godine 2010. Vlada Japana joj je dodelila Nagradu Ministra spoljnih poslova Japana (Gaimu daiđin šo), za poseban doprinos razvoju japanologije kao naučne discipline i unapređivanje kulturnih veza između Japana i Srbije.

BONUS VIDEO:

ZASAĐENE JAPANSKE TREŠNjE NA 25. MAJU: Akcija kandidata liste "Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!