MUFTIJINA UDOVICA ANGAŽOVALA ADVOKATA: Elma Elfić Zukorlić se ponovo oglasila nakon tvrdnji da je muftija otrovan

Novosti onlajn

13. 04. 2022. u 10:00

ELMA Elfić Zukorlić, druga žena pokojnog muftije i lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, najavila je da će postupak ekshumacije i obdukcije njegovog tela u ime njene dece i njeno ime pratiti advokati koje će angažovati.

МУФТИЈИНА УДОВИЦА АНГАЖОВАЛА АДВОКАТА: Елма Елфић Зукорлић се поново огласила након тврдњи да је муфтија отрован

Foto: Printscreen/Instagram

Usame Zukorlić, muftijin sin iz braka sa Umejom, podsetimo, pre nekoliko dana je na konferenciji za medije rekao da su iz dve nezavisne laboratorije dobili nalaze koji ukazuju da je njegov otac otrovan.

Elma nakon konferencije za medije nije krila da je iznenađena, ne samo dobijenim rezultatima, već i činjenicom da su takve analize uopšte rađene, a sada se posebno zahvalila svim medijima koji su "bili uz nju" ovih dana.

- Ovom prilikom želim da se zahvalim svim medijima u zemlji i regionu koji su ovih dana bili uz mene i moju decu i omogućili nam da se čuje i naš glas nakon iznetih informacija da postoji sumnja da je otac moje dece, moj suprug, akademik Muamer Zukorlić umro usled posledica trovanja - navela je Elma na svom profilu na Instagramu.

Medijima se ujedno zahvalila na razumevanju što ovih dana ne može davati izjave.

- Takođe se zahvaljujem medijima na razumevanju da ovih dana ne mogu davati izjave, jer mi je trenutni prioritet zdravlje moje maloletne dece, koja su prethodnih dana pretrpela traumu, posebno maloletni sin Amir, koji je bio na pres-konferenciji, saznavši da im je otac možda otrovan - kazala je Elma.

Navela je da je raduje činjenica da su relevantni državni organi Republike Srbije preduzeli sve neophodne mere da "istina što pre bude dostupna porodici i javnosti" koja je veoma uznemirena ovih dana.

- Celokupni postupak ekshumacije i obdukcije u ime mene i moje dece pratiće angažovani advokati - dodala je Elma.

Muftija Muamer Zukorlić iznenada je umro 6. novembra u 51. godini. Zvanično je navedeno da je smrt nastupila kao posledica srčanog udara.

Usame Zukorlić, koji je nasledio oca na čelu SPP, nakon tvrdnji da je muftija otrovan, pokrenuo je krivičnu prijavu kod nadležnih državnih organa, od kojih, kako je rekao, očekuje hitne i konkretne korake radi utvrđivanja uzroka smrti i eventualne umešanosti ljudskog faktora.

BONUS VIDEO:

TRI KOVČEGA ZA UBIJENU PORODICU: Na Ateničkom groblju u Čačku sahranjeni Glišovići

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu