PLANIRATE U GRČKU NA MORE? Nove mere obradovaće srpske turiste

Novosti online

11. 04. 2022. u 08:57

GRČKI portal Enimerotiko navodi da će se ukinuti mere za nevakcinisane. Svi nevakcinisani tako će slobodno moći da uđu u zemlju i bez negativnog brzog testa, a od septembra će se ponovo uvesti brzi test, piše grčki portal Enimerotiko.

ПЛАНИРАТЕ У ГРЧКУ НА МОРЕ? Нове мере обрадоваће српске туристе

Foto: Arhiva VN

Nevakcinisanima neće biti potrebni testovi da bi sedeli na otvorenim prostorima u barovima, kafićima, restoranima i noćnim klubovima, i ova mera će potrajati tokom leta.

Ministar zdravlja Tanos Plevris najavio je da će se ukidanje mera odnositi od maja do kraja leta. On je to izjavio u Delfiju, gde se održava 7. Ekonomski forum.

U devet država Evropske unije može se putovati bez kovid potvrde

Prema rečima ministra zdravlja, njihov povratak će u suštini biti četiri meseca i dodao je da „ne ignorišemo pandemiju, ali ulazimo u novu regularnost ukidanjem ograničenja, međutim, bićemo spremni za jesen i za vakcinacije“.

- Kako se čini, ovaj Uskrs ćemo provesti uz mere koje su danas na snazi, pošto je prelomni datum za donošenje odluke 2. maj - rekao je ministar zdravlja.

Zbog toga će na Strasnu, ali i narednu nedelju, biti potrebno da potpuno vakcinisani sa tri doze pokažu potvrdu o vakcinaciji kako bi ušli u zatvorene prostore lokala, ali i u maloprodaji, dok oni koji se i dalje smatraju nevakcinisanim su isključeni iz unutrašnjeg prostora i potreban im je negativan brzi test.

Grci podsećaju da se nevakcinisanim smatraju oni koji nisu primili nikakvu vakcinu i nisu oboleli, ili su oboleli ali je prošlo pola godine, ili oni koji su dobili jednu ili dve doze vakcine a prošlo je devet meseci.

BONUS VIDEO: ČUDO U KANjONU REKE IHLARE: Pravoslavne crkve i manastiri kojih nema na turističkim mapama

ЧУДО У КАЊОНУ РЕКЕ ИХЛАРЕ: Православне цркве и манастири којих нема на туристичким мапама

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!