DO PROFESORA NA KLIK – EASYPASS NUDI MNOGO MOGUĆNOSTI ZA UČENIKE I STUDENTE

Promo

20. 03. 2022. u 10:00

Dve mlade preduzetnice razvijaju inovativnu platformu u okviru startap akceleratora Univerzum, koji zajedno organizuju kompanija Mozzart i Univerzitet u Beogradu

ДО ПРОФЕСОРА НА КЛИК – EASYPASS НУДИ МНОГО МОГУЋНОСТИ ЗА УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ

Foto: Promo

Nije lako pronaći dobre profesore. Raspitivanje, traženje broja telefona preko društvenih mreža, oglasi na autobuskim stanicama ili u novinama... Sve to iziskuje mnogo vremena. Zato su Marijana Jovanović i Jana Antić odlučile da osnuju startap EasyPass gde učenici i akademci mogu pronaći proverene profesore na jednostavan način.

Foto: Promo

„Obe smo odrasle u preduzetničkim porodicama i to je umnogome doprinelo razvoju mindset-a koji imamo trenutno. Na samu ideju došle smo za vreme studija. Suočene s nedostatkom vremena, a u želji da brzo savladamo nagomilano gradivo, pitale smo se kako ubrzati, unaprediti i, istovremeno, pojednostaviti obrazovni proces. Ali nipošto na uštrb kvaliteta! Bile smo svesne činjenice da su svi studenti, baš kao i đaci osnovnih i srednjih škola, u stalnoj potrazi za dobrim nastavnicima koji će im kroz individualnu nastavu i privatne časove pomoći u savladavanju gradiva“, kaže na početku razgovora za naš portal Marijana Jovanović.

Način zakazivanja je vrlo jednostavan. Korisnicima je ponuđeno više kategorija iz različitih edukativnih oblasti poput jezika, matematike, informatike i ostalih predmeta koji se pohađaju tokom osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja, i na fakultetu. Uslugu mogu u potpunosti prilagoditi svojim potrebama, budžetu i preferencijama u pogledu mesta održavanja časa. 

„Benefiti sajta ne odnose se samo na studente, već i na profesore. Njima je omogućena vidljivost i promocija velikom broju korisnika, veći broj zakazanih časova i time dodatna zarada“, ističe Marijana.

Foto: Promo

Mlade preduzetnice teže da EasyPass postane najinovativnija platforma za neformalnu edukaciju sa fokusom na individualne časove. Uz pomoć različitih alata koji su u procesu implementacije, poput booking kalendara, virtuelne učionice i kvizova za proveru znanja, korisnicima će omogućiti da na efikasniji način organizuju vreme koje žele da posvete privatnim časovima. Alati će pomoći predavačima da se bolje organizuju, ali i studentima da na brži način zakažu čas. 

„Želimo da EasyPass bude prva pomisao svim studentima kada im zatreba pomoć pri učenju. U narednih nekoliko meseci planiramo proširenje tima, rad na poboljšanju same platforme i implementaciju novih alata koji će dodatno olakšati korišćenje sajta. Želimo da omogućimo našim profesorima da sve što im treba za zakazivanje i organizaciju časova imaju na jednom mestu. Pored unapređenja funkcionalnosti, u planu je otvaranje novih tržišta.  Širenje na region i Evropu je svakako jedan od ključnih koraka“, kaže Jovanovićeva.

Dve mlade preduzetnice svoju platformu razvijaju u okviru startap akceleratora Univerzum koji zajedno organizuju kompanija Mozzart i Univerzitet u Beogradu.  

„Relativno skoro smo počele da tražimo eksterno finansiranje. Pored Univerzum granta, dobile smo i ulazni grant Katapult programa koji nam obezbeđuje i finansijsku i mentorsku podršku. Sada smo u procesu pronalaženja investicije. Učešće u Univerzumu nam zaista puno znači. Najpre zbog samog iskustva predstavljanja ideje, upoznavanja drugih učesnika na startap sceni, a zatim i same finansijske podrške. Najveća očekivanja imamo od iskusnih mentora, njihovih saveta i kritika jer je to nešto što nam je u ovom trenutku najpotrebnije. Verujemo da će nam konsultacije i savetovanje o našim nedoumicama iz drugačije perspektive pomoći da prevaziđemo neke od prepreka  sa kojima se suočavamo“, ističe Jana Antić.

Ona naglašava da se mladi sve više usuđuju da razmišljaju o pokretanju startapa, ali im nedostaje podrška da to i realizuju. 

„Posvećenost i istrajnost su jako bitni faktori, jer se na početku nailazi na mnogo prepreka. Prvi zvanični podaci o startap zajednici su tek nedavno objavljeni. U 19% startapa osnivači su mlađi od 30 godina, a samo 20% su žene i drago nam je da spadamo u obe kategorije, ali  verujemo da će se zahvaljujući mnogobrojnim akceleratorima ta situacija promeniti. Startap zajednica nije velika i nažalost, jako je centralizovana. Nas dve nismo iz Beograda, ali živimo ovde. Verujemo da i mladi iz drugih gradova imaju dobre startap ideje koje mogu biti uspešne. Iz tog razloga, smatramo da je dostupnost informacija o aktuelnim konkursima i mogućnostima finansiranja jedan od ključnih faktora za dalji razvoj startap zajednice u Srbiji“, objašnjava Antić.

Pored Marijane i Jane, tim čini i programer Mladen koji je zadužen je za sva tehnička pitanja. Pošto se njihova platforma ubrzano širi, oni su trenutno u potrazi za praktikantima koji će im pomoći u marketinškim aktivnostima, kao i u tehničkom unapređenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!