SUZBIJANJE ŠVERCA GLAVNI ZADATAK: Vulin obišao novoformiranu Jedinicu za bezbednost na rekama (FOTO)

Novosti online

18. 03. 2022. u 12:59

PO naređenju ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina po prvi put je osnovana centralizovana Jedinica za bezbednost na rekama.

СУЗБИЈАЊЕ ШВЕРЦА ГЛАВНИ ЗАДАТАК: Вулин обишао новоформирану Јединицу за безбедност на рекама (ФОТО)

Foto: MUP

Ministar policije Aleksandar Vulin istakao je danas prilikom obilaska novoformirane Jedinice za bezbednost na rekama da će policija na svim srpskim rekama i plovnim putevima u Srbiji osigurati bezbednost, baš kao što to čini i na svim auto-putevima u Srbiji.

- Po prvi put formirana je centralizovana Jedinica za bezbednost na rekama i takođe, po prvi put je uveden video nadzor na našim plovnim putevima. Naše reke će biti sigurne kao i naši auto-putevi. Formirali smo jedinicu koja će se baviti isključivo bezbednošću na rekama i osnovni cilj ove jedinice je suzbijanje šverca akciznih proizvoda. Ovom prilikom želim da čestitam Jedinici za bezbednost na rekama na ostvarenim prvim rezultatima - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin i najavio nova ulaganja u Jedinicu za bezbednost na rekama.

- Nećemo dozvoliti sivu ekonomiju i šverc na našim rekama i to će biti jedan od prioriteta rada ove jedinice. Novoformirana jedinica za bezbednost na rekama trajno će sprovoditi akcije kako bi sprečila sve nelegalne aktivnosti na rekama - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar policije Aleksandar Vulin naglasio je da između auto-puteva i plovnih puteva i reka nema nikakve razlike, i da naše reke moraju biti jednako bezbedne kao i naši putevi.

BONUS VIDEO: UDAR JURIŠNIH DRONOVA: Napad na ukrajinske trupe i opremu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024