LEDENI DANI PRED NAMA, SUTRA I DO -20: Najnovija vremenska prognoza Đorđa Đurića, otkrio kada će otopliti

Novosti online

11. 03. 2022. u 12:09

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod upozorio je da se od danas do kraja sedmice, 13. marta, na području Srbije očekuju umereni, lokalno i jaki jutarnji mrazevi.

ЛЕДЕНИ ДАНИ ПРЕД НАМА, СУТРА И ДО -20: Најновија временска прогноза Ђорђа Ђурића, открио када ће отоплити

Foto: D. Balšić/Printscreen

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da će nam ovog jutra nad velikim delom regiona biti mraz od -8 do -3 stepena Celzijusa.

U predelima gde ima snežnog pokrivača na tlu nakon vedre noći sledi temperatura od -15 do -7 stepeni Celzijusa.

Juče je bio najhladniji dan u martu, kažu meteorolozi. Danas nas očekuje porast temperature, dok se u ponedeljak vraćamo na staro - ponovo hladno, pokazuje vremenska prognoza.

- Baba Marta pokazuje svoje pravo lice. Malo smo se odvikli od prave zime, jer nam je februar bio topao, kao i januar. Došao nam je prodor hladnog vazduha sa severoistoka Evrope, a temperature ovog jutra su veoma niske, širom Vojvodine jutarnje temperature su do -7, u Beogradu je čak - 5. Nešto viša temperatura je na jugu zemlje zahvaljujući oblačnosti gde još ima provejavanja slabog snega - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

Vremenska prognoza do kraja nedelje

Đurić je istakao da će sutra biti veoma hladno u Srbiji, a naglasio je da će se na području Peštera kretati i oko -20 stepeni Celzijusovih.

- Ono što je najbitnije je to da vrlo hladno vreme ostaje do kraja ove sedmice. Bićemo sve vreme pod uticajem te hladne vazdušne mase čije se jezgro premešta nešto istočnije od našeg područja. Sutra ujutru će biti vedrije, ali će temperature biti još niže od - 10 do -5 stepeni Celzijusa. Lokalno, na području Peštera može biti i do - 20, kad kažem Pešter mislim na Sjenicu, a ovog jutra je tamo - 17 stepeni, ali zaista to ne treba da čudi - rekao je meteorolog.

Kada je u pitanju hladno vreme, vremenska prognoza pokazuje da će se ono zadržati do kraja nedelje, a onda će nam doći lepše vreme.

Vreme iduće nedelje

- Do kraja nedelje hladno. Od ponedeljka će biti toplije, stići će nam toplija vazdušna masa sa Mediterana. Temperature će biti preko 10 stepeni, a u utorak će biti dosta toplije. A onda nam u utorak stiže jedan novi oblačni sistem, sa prolaznom kišom. Biće pad temperatre, ali ni blizu kao sada, i onda će krenuti prolećno vreme - kaže Đurić.

BONUS VIDEO - OVO JE BILA PRVA SVEMIRSKA STANICA: Ruski "Mir" lansiran je na današnji dan 1986. godine

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...