RASPISAN KONKURS ZA NAGRADU "SLAĐANA VELJKOVIĆ": Dodeljuje u čast prerano preminule novinarke Večernjih novosti

J. S.

04. 03. 2022. u 16:35

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) raspisao je konkurs za tradicionalne novinarske nagrade "Slađana Veljković". Uz pomoć prijatelja Centar će po četvrti put dodeliti tri ravnopravne nagrade – statuu i novčani deo od po 200 evra. Sponzor ovogodišnje novinarske nagrade “Slađana Veljković” je Kompanija Koka - kola HBC.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА НАГРАДУ СЛАЂАНА ВЕЉКОВИЋ: Додељује у част прерано преминуле новинарке Вечерњих новости

Foto: Novosti arhiva

NAGRADA SE DODELjUJE U TRI KATEGORIJE:

- za najbolju reportažu

- za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima

- za novinarski poduhvat

KO MOŽE UČESTVOVATI NA KUNKURSU?

Na konkursu mogu učestvovati novinari iz svih sfera novinarstva (štampani mediji, radio, televizija i online) sa teritorije Srbije i iz redakcija iz regiona koje izveštavaju na srpskom jeziku. Predloge za nagradu šalju novinari, redakcije i udruženja.

ADRESA I ROK ZA PRIJEM RADOVA:

Radove kojima se konkuriše treba poslati na email adresu: nagradasladjanaveljkovic@gmail.com najkasnije do 15. juna 2022 godine. U obzir dolaze svi sadržaji objavljeni od 8. jula 2021. do 15.juna 2022. godine.

ŽIRI ZA NAGRADU

I ove godine odluku o dobitnicima doneće stručni žiri na čijem je čelu Momčilo Popović, šefom DESK -a “Večernjih novosti” iz Beograda.

Foto: Novosti

 

DODELA NAGRADA

Novinarske nagrade “Slađana Veljković” biće dodeljene u petak 8. jula 2022. godine. 

Foto: Novosti arhiva

 

Slađana Veljković (1970-2011), novinarsku karijeru je započela 1994. godine, kada su osnovane novine „Vranjske“. U toj redakciji, najpre kao novinar, a potom i glavni urednik, pomerala je granice novinarstva i izrasla u vrsnog novinara i urednika. Živela je i stradala zajedno sa junacima svojih reportaža, ne libeći se da njima podseća institucije i državu na njihove obaveze, na javni interes, koji je bio njen novinarski pokretač i inspirator. Od sredine 2008. godine, kao vrstan majstor novinarskog zanata, postala je dopisnica Večernjih novosti, u kojima je, za samo tri godine, ostavila neizbrisiv trag o ljudima iz Pčinjskog okruga i sa juga Srbije. Ovom nagradom, njene kolege, prijatelji i porodica, žele da sačuvaju sećanje na njeno novinarsko delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima