Da li su ozonoterapija i estetski zahvati pravi način za dostizanje ponovne mladosti?

Novosti onlajn

20. 02. 2022. u 08:00

SAVREMENO doba donelo je sa sobom brojne zahteve, a jedan od njih jeste večna mladost!

Да ли су озонотерапија и естетски захвати прави начин за достизање поновне младости?

Ilustracija / Foto Depositphotos

Iako bi trebalo sve ovo na jednu stranu da se pokaže kao opterećujuće za modernog čoveka, jer život donosi već dovoljno problema i potrage za brzim rešenjima, ta mladost je na dohvat ruke i najčešće polazi od zahteva da se svakodnevno vodi briga o sebi, što je vrhunski savet koji svako od vas može dobiti. Briga o sebi označava brigu o fizičkom zdravlju, mentalnom zdravlju, a ujedno i samom izgledu u smislu odevanja, fizičkog izgleda kompletnog koji obuhvata i kožu koja ne mora da stari onako kako bi je godine osudile.

U celom procesu održavanja mladosti pomažu brojni tretmani i estetski zahvati, o kojima više nije ne samo sramota govoriti, nego ih nije sramota ni raditi, a ne predstavljaju ni neki luksuz, dok pojedini umeju često da predstavljaju i potrebu. Među njima se često izdvajaju tretmani poput ozonoterapije, kao i zahvati koji podrazumevaju zatezanje kapaka, te i celog lica.

Kako deluje ozonoterapija?

Ovde nije reč o nekom modernom i novom tretmanu/terapiji, budući da oznoterapija postoji više decenija i veoma se koristi u medicini za različita stanja pacijenata. Koristi se od pacijenata sa malginim bolestima, preko onih koji imaju problema sa jetrom, artritisom, pa sve do određenih kardiovaskularnih problema. Ozonoterapija pokreće izbacivanje toksina iz organizma, pozitivno utiče na krvotok, aktivira metabolizam crvenih krvnih zrnaca snabdevajući ih kiseonikom koji im je potreban, te ojačava imunitet. Usled svega toga, ovaj vid terapije se koristi i u tretiranju kože.

Ozonoterapija je najpre preporučljiva kod osoba sa aknoznim stanjima kože, kod jako izraženih pora, kod pojave dvostruke brade, pojave tkzv. paukove vene, te kod usporavanja procesa starenja i eleminisanja bora. Ozonoterapija pruža koži svežinu, zategnutost, ujednačen ten, te ublažava postojeće ili uklanja postojeće bore, odlažući nastanak novih.

Da li je zatezanje kapaka dobra odluka?

Budući da se radi o regiji koja je jako osetljiva, zatezanje kapaka često izaziva mnogo zapitanosti, straha, teško se donosi odluka da se podvrgne zahvatu i slično. Međutim, prvo je potrebno da znate da je sam zahvat bezbolan, radi se pod lokalnom anestezijom, a ni sam oporavak nije komplikovan. Najčešće se radi, ne zbog podmlađivanja, već zbog boljeg funkcionisanja osoba kod kojih se gornji kapak previše spušta i smeta oku, ali se može raditi zatezanje i gornjih i donjih kapaka.

Zatezanje kapaka podrazumeva preoperativnu pripremu kao i bilo koja druga operacija, dok sam oporavak traje oko 7 dana u proseku. Nakon tog perioda se pacijent sasvim vraća svojim životnim navikama i obavezama, uz napomenu da zatezanja kapaka olakšava to svakodnevno funkcionisanje i sa sobom donosi jedan svežiji i mlađi izgled osobe.

Kada se radi facelifting?

Zatezanje lica se može raditi kompletno ili parcijalno, što naravno zavisi od samog stanja kože i celokupnog lica. Međutim, najidealniji period u smislu životnog razdoblja, kada se postižu najbolji efekti ovim zahvatom, radio se on potpuno ili na određenim delovima lica, jeste između 45 i 55 godine života. Tada se zatezanjem kože postiže vraćanje mladosti u pravom smislu reči, pa osobe neretko deluju i do 15 godina mlađe, pa čak i više.

Kojem tretmanu, terapiji ili estetskom zahvatu biste se vi podvrgli u želji i potrebi da se vrati onaj stari sjaj na licu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana