"KOLIKO VERUJETE U SRBIJU, TOLIKO ĆE SRBIJA VEROVATI U VAS: Vulin poslao snažnu poruku polaznicima COPO

Novosti onlajn

14. 02. 2022. u 12:58

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici da treba da budu spremni da stanu ispred najgorih kako bi im najbolji bili zahvalni i kako bi Srbija na najbolje ličila.

КОЛИКО ВЕРУЈЕТЕ У СРБИЈУ, ТОЛИКО ЋЕ СРБИЈА ВЕРОВАТИ У ВАС: Вулин послао снажну поруку полазницима ЦОПО

Foto: MUP

- Država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem veruje u vas, pazi vas i gleda da vam ništa ne zafali, da vas čuvamo, da vas negujemo, branimo da biste vi jednoga dana Srbiju čuvali, negovali i branili. Koliko vi u Srbiju budete verovali toliko će i ona jednoga dana verovati u vas - rekao je ministar Vulin, koji je sa predsednikom Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, obišao polaznike 30, 31. i 32. klase.

Ministar je polaznicima rekao da uče od boljih od sebe, da bi jednog dana drugi od njih učili i ukazao im da se obučavaju da se suprotstave zlu i najgorima, kako bi ono dobro i najbolje u našem društvu bilo sigurno i bezbedno.

Polaznicima je rekao da se pripremaju da budu policajci, saobraćajni policajci, pripadnici granične policije, da budu policajci u zajednici i da kada obuku završe za njih neće biti nemogućeg zadatka, radnog vremena ili razloga da kažu neću ili ne mogu.

- Ko to ne razume, ko to ne može, neka sada skine uniformu da ga se uniforma ne bi odrekla kada među policajce dođe. Oni koji veruju u Srbiju znaju da reči neću i ne mogu u njihovom rečniku ne postoje. Ko se zlu ne bude mogao suprotstaviti neka uniformu skine sada, da ga se uniforma ne bi jednoga dana odricala - poručio je ministar Vulin.

Predsednik pokrajinske Vlade Mirović čestitao je polaznicima na tome što su izabrali častan i odgovoran poziv policajca i što će kroz školovanje sticati osnovna znanja neophodna da bi poziv obavljali časno, zakonito, profesionalno i dostojanstveno.

- Država Srbija, svi njeni organi, pokrajinska vlada čine sve da pomognu, unaprede i u svim segmentima urede oblast u kojoj ćete vi imati veliku ulogu i zato je vaše školovanje veoma značajno, jer ćete znanjem, marljivošću i trudom uspeti da se probijete u hijerarhiji Ministarstva i zauzmete odgovorna mesta - rekao je Mirović.

Dodao je da država preduzima sve mere u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i drugim bezbednosnim izazovima sa kojima se suočavamo, jer, kako je rekao, živimo u nemirnim vremenima, u kojima treba konstantno nadograđivati bezbednosni sistem kako bi Srbija ostala mirna i stabilna.

Gradonačelnik Vučević u ime Novog Sada poželeo je polaznicima uspešnu obuku, tokom koje će naučiti sve veštine i sposobnosti kako bi sutra bili u službi države i građana, brinuli o njihovoj bezbednosti i sigurnosti.

- Nadam se da ćemo zajedno sa vašim porodicama proslaviti, siguran sam uspešan završetak vaše obuke - rekao je Vučević i polaznicima poručio da čuvaju Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ZNAČI AKO JE NA ĐURĐEVDAN SUNČAN DAN? Danas je veliki praznik - pletu se venčići, a kukurek ima posebno značenje