SASTANAK MINISTRA I SINDIKATA: Nema razloga za zatvaranje predškolskih ustanova

B.B.

11. 02. 2022. u 13:57

MINISTARSTVO prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, smtara da u ovom trenutku ne postoje objektivni pokazatelji za zatvaranje predškolskih ustanova, saopšteno je posle sastanka sa predstavnicima relevantnih sindikata. Kako se navodi u dopisu, preporuku o zatvarnju vrtića na pet dana mogu doneti zdravstvene vlasti i Krizni štab.

САСТАНАК МИНИСТРА И СИНДИКАТА: Нема разлога за затварање предшколских установа

Foto Beoinfo

Ministar Branko Ružić je rekao da, zahvaljujući disciplini i poštovanju mera, škole i dalje nisu mesto velikog širenja zaraze i da upravo i zbog tih činjenica, Tim za škole može da donese odluku da se nastava pretežno odvija redovno ili kombinovano.

- U bilo kom trenutku, kako zbog povećanja broja zaraženih bilo zaposlenih ili učenika, lokalni krizni štab može doneti odluku o onlajn nastavi, kao meri zaštite i prevencije - istakao je ministar. - Postoji u većoj meri razumevanje da je neposredna nastava najbolja za sve, kao i da je to motiv za dodatno poštovanje mera.

On je istakao da su prosvetni radnici pokazali su i dokazali svoju spremnost i volju da deca najmanje trpe i zato i postoji Tim za škole, Krizni štab, pa i dijalog sa sindikatima, kao mesta gde razmatramo sve izazove i nalazimo rešenja.

Posle sastanak sa ministrom, oglasila se i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbija, navodeći da su otvorene mnoge teme i da se razgovaralo o više važnih pitanja.

- Unija SPRS je ostala dosledna da se u rebalansu budžeta Srbije, izdvoje sredstva za dodatno povećanje zarada od 12 posto da bi se ispunio zahtev od 20 procenata povećanja zarada godišnje - navodi se u saopštenju. - Razgovaralo se i o jednokratnoj pomoći za sve zaposlene u prosveti do kraja marta. Unija SPRS traži najmanje 20 hiljada dinara, što bi delimično smanjilo dugovanja države prema radnicima u obrazovanju.

Unija SPRS ostaje pri svojoj odluci da će 17. marta biti na ulicama Beograda uz štrajk koji će pratiti ovu akciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)