UDRUŽENJE NOVINARA CRNE GORE PREKRŠILO SANKCIJE RUSIJI: Sputnjik dobio godišnju nagradu

Novosti online

23. 01. 2022. u 13:54

REDAKCIJA Sputnjika Srbija dobila je godišnju nagradu Udruženja novinara Crne Gore na svečanoj Skupštini, održanoj danas u Podgorici, gde se obeležava 150 godina novinarstva u Crnoj Gori i 75 godina rada udruženja.

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ ПРЕКРШИЛО САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Спутњик добио годишњу награду

Foto: Sputnik

Predsednik udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović uručio je godišnju nagradu glavnoj urednici Sputnjika LJubinki Milinčić. Kako je rekao, ovim potezom je Udruženje novinara Crne Gore prekršilo sankcije.


Zahvaljujući na uručenoj nagradi, Milinčićeva je izjavila:


- Želim da čestitam Udruženju 75 godina postojanja i 150 godina novinarstva u Crnoj Gori. To je važno, između ostalog, i zato što danas živimo ne samo u vrijeme postistine, već i u vrijeme postnovinarstva. Danas se novinar više bori da osvetli događaj, nego da ga stvara i izmišlja kako bi doneo korist onome ko ga plaća. Tržišna ekonomija u novinarstvu pretvorila je novinare, ne u borce za istinu, nego u borbu za klikove. Danas nije sramota kopati po tuđem bolu, zarađivati na tuđoj nesreći, lagati i krasti u ime njegovog veličanstva-klika. Danas su novinari podijeljeni na vaše i na naše. I u njihovoj međusobnoj borbi sve je dozvoljeno. Laž, klevete, prljavštine svake vrste. Cilj opravdava sredstvo. U takvoj situaciji Sputnjik se bori da koliko toliko, ostane u granicama čojstva i junaštva”.

Foto: Sputnik

 Kako je istakla, srpski Sputnjik je mala redakcija koja je za samo sedam godina uspela da promeni sliku u informativnom prostoru Srbije koju su stvarali isključivo zapadni mediji.

- Koliko vidim, nešto slično smo uradili i u Crnoj Gori. Naravno da je zato zaslužna naša mala, ali veoma uticajna redakcija, na koju sam ponosna. A posebno sam ponosna na to što smo uspeli da na neki način objedinimo sve one koji govore na istom jeziku, ma koliko ga različito zvali. I ma koliko bilo apsurdno iz besmislenih razloga. Najsimpatičniji mi je naziv maternji, jer protiv toga ne može biti niko. Hvala Udruženju i hvala, naravno Srpskoj televiziji koja naše stavove plasira u našoj zajedničkoj Crnoj Gori - rekla je LJubinka Milinčić na ceremoniji.


Sekretar novinara Crne Gore Ivan Milošević se zahvalio medijima na saradnji sa Udruženjem, apostrofirajući i dobru saradnju sa Sputnjikom kao moćnim regionalnim medijem.
Žiri Udruženja novinara Crne Gore na današnjoj sjednici donio je odluku da nagradu za životno djelo i za izuzetan doprinos novinarstvu u Crnoj Gori dodijeli dugogodišnjem uredniku dnevnog lista „Pobjeda“, Marini Jočić, kao i dugogodišnjem uredniku RTCG Emilu Labudoviću.

Godišnje nagrade pripale su i Dragani Mijušković (Srpske novine), Milici Krgović (Dan) i Ivani Kruščić (Srpska TV). Nagradu za reportažu dobio je glavni i odgovorni urednik „Glasa Holmije“,Goran Kiković. Dobitnik nagrade za kolumnu je Dragan Rosandić – Rosi (Srpka TV).


Nagradu za fotografiju dobio je Vladimir Pavićević, frilenser. Nagrade za najbolje portale dobili su „Borba“,„Radio Jadran“ i „Berane onlajn“.


Žiri UNCG u godini jubileja – 150 godina novinarstva u Crnoj Gori odlučio je da prigodne spomenice dodijeli Udruženju novinara Srbije, Radio Svetigori i Srpskoj TV.

(Sputnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UPOZORENJE RHMZ-A ZA NAREDNA DVA SATA: Pljuskovi sa grmljavinom u ovim delovima Srbije