GOJKOVIĆ O MEDICINARIMAA: U Vojvodini 8, a u Srbiji 10 odsto zdravstvenih radnika zaraženo, lečićemo sve dok postoji i jedan lekar u zemlji

Tanjug

14. 01. 2022. u 17:29

U OVOM trenutku je osam odsto zdravstvenih radnika u Vojvodini zaraženo koronom, dok je u Srbiji zaraženo 10 odsto, rekao je pokrajnski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

ГОЈКОВИЋ О  МЕДИЦИНАРИМАА: У Војводини 8, а у Србији 10 одсто здравствених радника заражено, лечићемо све док постоји и један лекар у земљи

Foto: M. Stojanović

Poručio je da se što veći broj specijalista uključi u preglede pacijenata i naveo da je najveći teret na zdravstvenim radnicima, jer ,kako kaže, jedan lekar u toku smene pregleda od 40 do 50 pacijenata.

Gojković je zaključio da je u borbi protiv pandemije najvažnije da se što manji broj pacijenata zarazi u jednom trenutku.

On je upozorio da je među zaraženima najviše radnoaktivnih i mladih ljudi.

-Lekari leče sve i zdravstveni sistem funkcioniše, ali je neophodno da se poštuju epidemiološke mere, rekao je Gojković.

Kazao je i da je u Srbiji 58,6 vakcinisanih prvom dozom, te poručio da je država uradila sve kako bi svi pacijenti bili zbrinuti.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" U CRVENOJ KOVID ZONI U BATAJNICI: Nevakcinisani su u smrtnoj opasnosti, oboleli pristižu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave