"DA SVOJU SRBIJU NIKADA NE NAPUSTITE": Predsednik Vučić uručio ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima medicinskih škola (FOTO/VIDEO)

Novosti online

28. 12. 2021. u 12:09

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas ugovore o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

ДА СВОЈУ СРБИЈУ НИКАДА НЕ НАПУСТИТЕ: Председник Вучић уручио уговоре о запослењу најуспешнијим дипломцима медицинских школа (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Pink

- Odlazak mladih stručnjaka iz Srbije opterećuje našu zemlju već decenijama. Srbija vam ne može pružiti materijalne prinadležnosti kao neke zemlje, ali postoje podsticajne akcije poput ove, da u ubrzanom postupku dobijete posao. Ja se na tome zahvaljujem i predsedniku i ministru zdravlja - rekao je Davidović.

dr Lazar Davidović/Foto: Printscreen/Pink

On je rekao da savremene bolnice u Srbiji ne zaostaju za drugim zemljama, za razliku od perioda kada je on počeo svoju karijeru.

- Ovim zaposlenjem dobili ste najbolji mogući pretpraznični poklon. Iskoristite ove praznike na najbolji način, a onda prionite na posao i ispunite svoje ambicije - rekao je Davidović.

Predsednik Aleksandar Vučić je potom uručio ugovore mladim lekarima i medicinskim tehničarima.

Potom se okupljenima obratila dr Markagić Milica, koja se zaposlila u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, i rekla da joj je drago što je neko nagradio besane noći koje su proveli u učenju.

Milica Makragić/Foto: Printscreen/Pink

- Dobiti priznanje da se nalazite među najboljima velika je čast. Danas nam je data prilika da svoje snove u gradu koji želimo, baveći se svojom specijalizacijom - rekla je ona.

Filip Ninković, koji se zaposlio u Institutu za majku i dete, zahvalio se predsedniku i ministarstvu što je njemu i njegovim kolegama omogućeno da rade u svojoj zemlji.

Filip Ninković/Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Vučić je čestitao mladim lekarima i medicinskim tehničarima, i rekao da će oni vrlo brzo naučiti koliko je važno to što su dobili posao, umesto jednokratne novčane pomoći.

- Ne morate da budete naročito pametni u državnoj upravi pa da prepoznate koliko ste vi svojim rezultatima, učenjem i marljivošću pokazali koliko ste ispred ostalih, i na nama je da uradimo sve da ostanete u svojoj državi i da radite ovde - kazao je Vučić.

Predsednik je dodao da će mladi lekari i tehničari raditi u najboljim uslovima, i da je važno da svi vide da možemo da idemo napred.

- Uspeh nije ključ sreće, sreća je ključ uspeha. Ako voliš ono što radiš, bićeš srećan, reči su vašeg kolege Roberta Švajcera. Zaista nema ništa lepše nego da radite ono što volite - rekao je predsednik Vučić, i podsetio na mudre reči Šimona Peresa - da škola nikada nije završena, i da uvek učimo.

Foto: Printskrin

Vučić je rekao da je srećan što danas posao dobija 711 ljudi, lekara i medicinskih tehničara, i istakao da je Republika Srbija na sebe preuzela veliku obavezu.

- Ali ta naša obaveza je nešto sa čim možemo da izađemo na kraj, jer zajedno možemo da napravimo uspešniju Srbiju. Ja vas molim da budete vredni i posvećeni, kao što ste bili i do sada. Ja ću vam reći da vam želim svu sreću ovoga sveta, i da mi od vas mnogo očekujemo. Vi preuzimate odgovornost za živote mnogih drugih ljudi, čeka vas naporan rad, ali sam siguran da ćete biti veoma uspešni i na ponos svojim roditeljima i svih onih koji su u vas ulagali - kazao je predsednik.

On je za kraj poželeo mladim lekarima da svoju Srbiju nikada ne napuste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (23)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)