VIRUSOLOG ŠEKLER UPOZORAVA: Ako se ne budu poštovale mere, u januaru ćemo imati više od 5.000 novozaraženih

Novosti online

27. 12. 2021. u 21:59

VIRUSOLOG Milanko Šekler poručio je danas da je "potrošio sve pametne savete" i upozorio da bi zbog prazničnog slavlja ukoliko se ne budu poštovale mere u januaru moglo da bude više od 5.000 novozaraženih.

ВИРУСОЛОГ ШЕКЛЕР УПОЗОРАВА: Ако се не буду поштовале мере, у јануару ћемо имати више од 5.000 новозаражених

Foto: Printskrin

Šekler je rekao da se nada da će ovaj put u odluci Kriznog štaba koji sutra treba da zaseda pobediti medicinski deo i dodao da će podržati svaku odluku koju taj deo štaba bude doneo.

- Bio bi red da jednom bude usvojeno nešto što su oni predložili - naveo je Šekler.

On je dodao i da u današnjem broju od oko 1.200 novozaraženih verovatno ima i omikron soja, ali da se tu nalazi delta soj virusa korona.

- Prava i fenomenalna šansa da oživimo deltu i da ponovo krenemo sa podizanjem broja novozaraženih i da još plus raširimo omikron - sad je jedinstvena šansa. Dešava se za Novu godinu i sada ako budemo pametni kao što smo obično pametni i sad ako se budemo ponašali onako kako se uobičajeno ponašamo, eto divne prilike da imamo skok i da vratimo u život i deltu, koja bi trebalo dalje da pada, a da ujedno damo još i omikron - istakao je Šekler i dodao da ovo nije ironija, već nasa realnost.

On je naglasio i da je ovo "za nevakcinisane prava prilika da se razbole, rašire i donesu bolest svojim roditeljima". On je dodao i da ne zna da li će se cele godine ponovo "ukazati ovakva prilika".

- Da se svi nabiju na gomilu, svi u zatvorene prostorije, što više opušteno ponašanje - bez maski, što više alkohola, što više grljenja, ljubljenja, pevanja i imaćemo u januaru mesecu, ja vam garantujem, pet, šest, sedam, deset hiljada novozaraženih dnevno. Samo treba pametno da radimo - primetio je Šekler ironično.

On je poručio je da je "potrošio sve svoje pametne savete" i uporedio imunitet nevakcinisane osobe sa mladim regrutima koji ne znaju ništa o borbi.

- Ogromna je šansa da će da pogine ili da strada. Vakcinisana osoba, koja je preležala, to je osoba koja je iskusan vojnik, koja je imala dve, tri borbe, dve, tri vakcinacije i preležala. Imuni sistem prepoznaje, zna kako može da se bori i zna kako da se odbrani, ali one novajlije, koji ne znaju ništa, koje bacite u centar borbe, normalno je da će oni da nastradaju - zaključio je Šekler.

BONUS VIDEO - POSLEDNjE ŠTO VIDE LjUDI KOJI UMRU OD KORONE: Doktor iz kovid bolnice objavio snimak upozorenja

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas