STIGLA ODLUKA: Od ponedeljka se primenjuje prvi model nastave u svim školama u Srbiji

LJ.B.

17. 12. 2021. u 10:50

OD PONEDELJKA, 20. decembra, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

СТИГЛА ОДЛУКА: Од понедељка се примењује први модел наставе у свим школама у Србији

Učenici čekaju da krizni štab "preseče" / Foto M. Anđela

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“, koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, u periodu od 9. decembra do 15. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1071 (0.14%).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije ukupno je 9 (0.02%) odeljenja (16 i manje učenika) koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana. 

Ukupno je 77 (0.19%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 10 (0.02%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz „Servisa za javno zdravlje“, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PRIČA ZA NEVERICU: Bora je legendarni HIT napisao za pet minuta - na salveti, u kafani