NEREALNO JE UVESTI NOVE MERE PRED NOVU GODINU: Dr Janković - Tek u aprilu ćemo imati dvocifren broj zaraženih

Novosti online

10. 12. 2021. u 09:05

PROF. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš, rekao je da nije realno uvođenje novih mera za Novu godinu.

НЕРЕАЛНО ЈЕ УВЕСТИ НОВЕ МЕРЕ ПРЕД НОВУ ГОДИНУ: Др Јанковић - Тек у априлу ћемо имати двоцифрен број заражених

Foto: Printskrin RTS

- Korona više nije dominantna tema u društvu, što se i videlo poslednjih nedelja. Brojke su nam manje, a i teško je ubediti ljude na nove mere - kazao je Janković.

Na pitanje očekuje li nas peti talas jer idu Nova godina, zimovanja i praznici, doktor Janković kaže da očekuje da ćemo imati pad novozaraženih tek na proleće.

- Ne očekujem da ćemo usred zime pasti na brojeve koje smo imali u aprilu, maju i junu. To smo već imali prošle godine. Neposredno pred pojavu druge grbe trećeg talasa imali smo oko 1.500 novozaraženih, kao što je sada, pa smo uzleteli na 4.500, dok smo u martu imali 8.000 hospitalizovanih. Imaćemo sličan scenario, ali s mnogo manjim brojem. I zbog vakcinisanih i zbog skoro preležanog virusa, ako nas nekim svojim svojstvima ne iznenadi omikron - rekao je Janković i dodao:

- Pretpostavljam da će ovo potrajati do ranog proleća ukoliko ne bude nekog velikog odstupanja, pa da ćemo ući u mirniji period u kom možemo gledati šta nam je činiti za sledeću jesen. Mislim da će u aprilu, kao i prošle godine, krenuti da pada ka dvocifrenim brojevima.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!