"VAŽNO JE INFORMISANJE O ZNAČAJU VAKCINACIJE": Doktorka Jovanović - To je zaštita, lična, ali i naših najbližih

Tanjug

05. 11. 2021. u 19:03

DIREKTORKA Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović izjavila je danas da poslednjih dana beležimo porast obuhvata vakcinacije što, kako je ocenila, daje nadu da će epidemiološki rezultati biti povoljniji.

ВАЖНО ЈЕ ИНФОРМИСАЊЕ О ЗНАЧАЈУ ВАКЦИНАЦИЈЕ: Докторка Јовановић - То је заштита, лична, али и наших најближих

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Dodala je da testiranja ukazuju na određeno blago zaravljivanje krive, ali je istovremeno upozorila da to nije znak da je došlo do slabljenja pandemije. Naglasila je da je važno raditi na informisanju mladih o značaju vakcinacije, ali i da treba govoriti da nema komplikacija od vakcine.

- Vakcinisanje predstavlja vrstu zaštite, pre svega lične i najbližih u porodici, a istovremeno i mogućnost da i ako dođe do infekcije ona bude u najblažoj kliničkoj formi, poput kijavice, koja neće ostaviti posledice koje mogu biti kompleksne i dugotrajne - rekla je Jovanović u pazi skupa "KOVID-19 kao izazov nauci" u organizaciji Fondacije "Za srpski narod i državu".

Jovanović je u obraćanju mladima koji su pratili taj okrugli sto, rekla da je su u borbi protiv pandemije i u stavaranju bolje epidemiloške slike važne prave informacije bazirane na znanju i dokazima, a koje potiču od stručnjaka.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: 

OVDE SE VODI BORBA ZA ŽIVOTE: Crvena zona kovid bolnice u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OSVOJEN SEVERODONJECK: Kadirov objavio snimak - narod pozdravlja borce, devojčica imala posebnu poruku