RENOVIRANE PROSTORIJE SAVEZA ZA CEREBRALNU PARALIZU: Ministarstvo uložilo dva miliona dinara

J.S.Ž.

06. 10. 2021. u 15:37

DVA miliona dinara uloženo je u renoviranje prostorija Saveza za dečju i cerebralnu paralizu. Novac je obezbedilo resorno ministarstvo, a prostorije je juče otvorila Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

РЕНОВИРАНЕ ПРОСТОРИЈЕ САВЕЗА ЗА ЦЕРЕБРАЛНУ ПАРАЛИЗУ:  Министарство уложило два милиона динара

Foto: Printscreen/Pink

Ona je naglasila da sve osobe sa invaliditetom treba da se osećaju kao da je svaki dan njihov jer je ministarstvo uvek tu za njih i zbog njih.

- Suština postojanja našeg sektora za podršku osobama sa invaliditetom je upravo da učini sve da poboljša kvalitet njihovih života - rekla je Kisić Tepavčević. - Nadamo se da će poboljšani uslovi njihov boravak u ovim prostorijama da im olakšaju, kao i rad u narednom periodu.

Putem stalno otvorenog programskog konkursa resorno ministarstvo podržava udruženja osoba sa invaliditetom, a ove godine je za njihov rad tih udruženja izdvojilo 19,5 miliona dinara.

Prema rečima Ljubinke Borizoski iz Saveza za cerebralnu i dečju paralizu Srbije u našoj zemlji živi oko 6.000 osoba sa ovom dijagnozom.

- U našoj bazi podataka to je negde oko 3.000, članova koji su uključeni kroz našu mrežu organizacija, a u njoj su 53 organizacije - rekla je Borizoski. - U Srbiji se teško živi, pogotovo kada imate problem kretanja. Ti problemi mogu da se reše i mi trenutno imamo razumevanje, pogotovo Ministarstva za rad, i postepeno rešavamo problem po problem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)