UPOZNAJTE NJIHOV SVET: Onlajn kurs povodom Evropskog dana posmatranja ptica

Lj. P.

15. 09. 2021. u 19:35

DRUŠTVO za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS), u susret Evropskom vikendu posmatranja ptica, organizuje onlajn kurs posmatranja ptica „Ptice na dlanu“, a cilj je da kroz pet, posebno osmišljenih, onlajn predavanja pripremi učesnike za samostalan boravak u prirodi i posmatranje ptica.

УПОЗНАЈТЕ ЊИХОВ СВЕТ: Онлајн курс поводом Европског дана посматрања птица

Foto: DZPPS

Predavanja će biti emitovana na Fejsbuk stranici i Jutjub kanalu DZPPS.

Jesen je period godine kada milioni ptica selica napušta Evropu i lete ka južnim krajevima gde provode zimu. Zato je period seobe za posmatrače ptica period pun iznenađenja, jer mogu da vide vrste ptoca koje se ne sreću često u njihovom okruženju.

Tokom Evropskog vikenda posmatranje ptica, koji se održava 2. i 3. oktobra, brojni građani starog kontinenta će izaći u prirodu i posmatrati čudesnu seobu ptica. Ovo je sjajna prilika, kako napominju u DZPPS da se započne nova aktivnost i kroz posmatranje ptica istraži i zavoli priroda.

- Deca u nekom trenutku svog maštanja žele da budu neustrašivi pustolovi koji istražuju divljinu. Naš savet je da deca, i svi koji žele da probude duh prirodnjaka u sebi, započnu svoje istraživanje prirode upravo sa pticama – kaže Milan Ružić, izvršni direktor Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. - Onlajn kurs posmatranja ptica je tu da svakom polazniku pruži dovoljno znanja i stvori dobru osnovu za boravak u prirodi i posmatranja ptica.

Polaznici će imati priliku da se po završetku kursa pridruže nekom od izleta posmatranja ptica koje DZPPS organizuje prvog vikenda u oktobru povodom Evrpskog vikenda posmatranja ptica, ili da samostalno, sa porodicom ili prijateljima izađu u prirodu i pokušaju da primene naučeno.

U četvrtak, 16. septembra u 19 časova je onlajn predavanje „Saveti kako biti dobar posmatrač ptica“, u utorak, 21. septembra u 19 časova biće predavanje „Ptoce urbane sredine“, u četvrtak 23. septembra takođe od 19 časova predavanje je o pt9icama vodenih staništa, u utorak, 28. septembra tema predavanja su ptice poljoprivrednih područja, u četvrtak 30. septembra onlajn predavanje „Ptice šumskih staništa“, a u subotu i nedelju, odnosno 2. i 3. oktobra je Evropski vikend posmatranja ptica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku