GRAĐANI Srbije, bez obzira na nacionalnu pripadnost, uživaju jednaka prava i osnovno je da kao građani te iste države poštujemo njene osnovne simbole – zastavu, himnu i grb, rekao je ministar obrazovanja Branko Ružić nakon negodovanja Bošnjačkog nacionalnog veća zbog intoniranja državne himne na početku školske godine.

Komentari (31)

Ateistima bosnjacima i ostalim nesrpskim i nepravoslavnim zajednicama

02.09.2021. 06:13

@Nedzad - За државу Србију су гинули и стварали је православни Срби и Српска православна црква! Сви други који у Србији живе а који би да укину молитву и сећање на жртву државотворног народа исказану у химни Боже правде - и антиправославни и етничким инжењерингом настале антисрпске нације, морали би да сносе последице због непоштовања Републике Србије! Србофобија има подршку западних злотвора који муслимане уништавају немилице, а у Србији их користе као реметилачки фактор као и свуда где то желе. И наши конвертити на то пристају и подривају Србију и Србе, срамота!!!

Željko Mitrić

05.09.2021. 17:22

@Nedzad - I Madjari,Rusini,Slovaci su starosedeoci u Srbiji!Dobre komšije i prijatelji.Ne bune se. Vi koji pričate istim jezikom imate ista prezimena isti narod druge vere,vi ste ugroženi. I kroz celo vaše postojanje ste protiv Srba umesto sa Srbima.To vam je istorijska greška !Želim vam sve najbolje!

mica

01.09.2021. 14:13

I mi Srbi i oni takozvani Bosnjaci (srpski muslimani) pevamo svakog jutra kanadsku himnu u skoli. Ako nece u Srbiji da slusaju srpsku himnu nek se isele iz Srbije i nek shvate da zive u Srbiji a ne u Turskoj.

djeneral

01.09.2021. 14:24

Tako vam i treba kad im previse popustate! Na odbojkaskoj utakmici u Novom Pazaru zvizde himni, na fudbalskoj utakmici skandiraju zutoj kuci i zlocincu Oricu i vi opet cutite! Sve im je dozvoljeno zarad mira u kuci! Danas sutra ce poceti da proteruju Srbe iz Raske oblasti i vi cete opet da cutite! Eventulno cete uputiti neki protest posle koga ce opet biti pojeo vuk magarca. Ako niste sposobni da zastitite Srbiju onda se casno povucite i pustite nas koji jesmo za to sposobni da to i uradimo! Postujem Bosnjake ali sto je previse je previse! Dosta je bilo, gospodo! Ili cete postovati Srbiju i njene simbole ili pravac Turska! Treceg nema!

Mo

01.09.2021. 15:14

U Americi deca svako jutro, pocetkom drugog casa, ustaju sa svojih sedista i odaju pocast zastavi USA. Bosnjacke dece ima mnogo i nikada nisam cuo ili video da neko protestuje zbog toga. Zastava ili himna ne pita da li si "ovaj ili onaj". Zastava zemlje u kojoj zivis se obavezno postuje. Nevidim potrebu braniti se lil traziti opravdanja za nesto sto se primenjuje svugde u svetu. Postovanje zemlje u kojoj zivis nije pitanje "demokratije".

Jovan

01.09.2021. 15:32

Zemlja Srbija jeste multietnicka i bas zato svi njeni gradjani su duzni i obaveza je da postuju sibole drzavnosti. Kome se to nesvidja neka trazi svoje mesto u nekoj drugoj drzavi. Pogledajte samo primer premijerke Australije ili premijera Kanade. Jasno su stavili do znanja da kome se nesvidja ustavna regulativa mogu slobodno da svoje mesto potraze unekoj drugoj drzavi. To vazi i za sve one u Srbiji kojima smeta drzavno obelezje a to je himna, zastava i grb Srbije. Svima onima koji ovo ne postuju zelim srecan put i bolji zivot u nekoj drugoj drzavi.

Milos

01.09.2021. 15:49

Da li je Adem Ljajic naucio da peva srpsku himnu ili jos uci stihove...Srpski narod treba da nauci da neki drugi imaju paralelno obrazovanje i vaspitanje i sta im je u nastavnom sadrzaju...

Srđan

01.09.2021. 15:51

I onda se neko čudi zbog čega su bili ratovi u eks Jugoslaviji 1991 - 1995. godine. Državljani jedne zemlje, bilo koji, ne poštuju simbole te zemlje - !!!

Slobodan

01.09.2021. 15:52

Jedno pitanje - zasto nacionalne manjine imaju pravo prventstva pri zaposljavanju u Srbiji ? Uz to mnogi ne postuju drzavu u kojoj zive i koja im omogucava da se ne osecaju kao da su na marginama ovog drustva. Pri tome Srbi nemaju ni osnovna prava u okolnim drzavama u kojima su nacionalna manjina.

Bistrica

01.09.2021. 17:45

Bravo za himnu, zastavu i grb, to je divna poruka u pravcu jačanja Srbije, radi boljeg sutra. Reakcija BNV upućena protiv himne je na nivou incidenta, da li sutra neće poštovati Ustav jer je Srpski, da li neće poštovati zakone jer su Srpski, policiju, sud... Slična izjava u bilo kojoj uređenoj državi smatrala bi se neprijateljskom i separatističkom... Još jednom BRAVO za ovu odluku, i treba jasno reći, i podsetiti građane Srbije u kojoj državi žive.

Branko

01.09.2021. 18:48

Naseli nas Srbe tamo gdje su oni koji ne poštuju Srpsku Državu, Srpsku Zastavu i Srpsku Zimnu, oni neka se sele tamo gde misle da im je bolje! Takvi nam ne trebaju. Pozdrav i zbogom.

Marko

01.09.2021. 20:01

ovo ne bi trebalo biti himna, u tome je problem, ovo je neka molitva Bogu, vređa ateiste, ja sam Srbin i ne bih je pevao nikada. Zakon kaže da smo sekularna država a imamo pobožnu himnu, tragikomično.

Moje

01.09.2021. 20:48

Kome se na svidja i ne postuje grb,himnu i zastavu drzave u kojoj zivi,neka ide tamo gde misli da ce mu biti bolje,samo neka ostavi licnu karti i pasos i putuj igumane.

Ana

02.09.2021. 04:12

Gosti koji ne poštuju svog domaćina, slobodni su da nadju gde im je lepše i odu. Tamo gde se najviše bune pre svakog časa treba puštati :)