IZAZOV ZA NAJBOLJE: U Kraljevu otvoreno Međunarodno takmičenje jedinica vojne policije - „Čuvar reda“

G.Ćirović

29. 08. 2021. u 21:26

U PRISUSTVU ministra odbrane Republike Srbije Nebojše Stefanovića, zamenice ministra odbrane Ruske federacije Tatjane Ševcove, vojnih i civilnih zvaničnika, predstavnika lokalne samouprave i drugih gostiju, na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva svečano je otvoreno Međunarodno takmičenje jedinica vojne policije - „Čuvar reda“.

ИЗАЗОВ ЗА НАЈБОЉЕ: У Краљеву отворено Међународно такмичење јединица војне полиције - „Чувар реда“

Foto G. Šljivić

Ovom prilikom, uz predstavljanje zemalja učesnica i njihovih takmičara, publika je u centru grada na Ibru bila u prilici da uživa u nastupima Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije „Stanislav Binički“ i ansambla „Krasnaja zvezda“ iz Rusije.

Do 3. septembra na strelištu u obližnjoj Žiči i na poligonu „Beranovac“ svoje veštine demonstriraće ekipe iz Rusije, Kazahstana, Irana, Katara, Kipra i Srbije. Takmičenje počinje u ponedeljak pojedinačnim gađanjem, a potom se dan kasnije nastavlja ekipnim nadmetanjem u „Gađanju patrole vojne policije“. Na poligonu Beranovac učesnici će se 1. septembra ogledati na „Patrolnoj stazi“ koja kombinuje veštine i procedure vojnih policajaca. Najzahtevnija je disciplina „Trka heroja“, zakazana za 3. septembar, tokom koje će takmičari morati da savladaju ukupno 30 prepreka na šumskoj stazi dugačkoj 12 kiliometara.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)