MAJKA SRPKINJE KOJA JE EVAKUISANA IZ KABULA ZA "NOVOSTI": Jedva čekam da je vidim i zagrlim, sve vreme sam se molila za nju

A. VOJINOVIĆ

23. 08. 2021. u 23:06

MNOGO sam se obradovala kada sam čula da je moja Mima konačno van Avganistana!

МАЈКА СРПКИЊЕ КОЈА ЈЕ ЕВАКУИСАНА ИЗ КАБУЛА ЗА НОВОСТИ: Једва чекам да је видим и загрлим, све време сам се молила за њу

Foto: Printskrin

Iako je situacija konstantno bila vrlo teška, ona mi se redovno javljala, bodrila me, govorila mi da je dobro, da je sve u redu i kako napreduje. Sve vreme sam, naravno, kao i svaka majka bila zabrinuta za nju. Ona je s druge strane mene neprestano smirivala i govorila da verujem samo njoj, a ne onome šta čujem ili pročitam na vestima kako se ne bih uplašila ako vidim nešto što nije istina.

Ovo je danas za "Novosti" rekla Slavka Damjanović, majka Milke Damjanović (na slici), srpske državljanke koja je u nedelju, posle nekoliko dana neizvesnosti i iščekivanja, uspela da napusti "uzavreli" Avganistan i bezbedno sleti u Kazahstan. Milkina majka kaže da sada željno iščekuje povratak ćerke u domovinu, s obzirom na to da se Milka i dalje, kako kaže, nalazi u Aziji.

- Ne znam još kada će stići kući, pretpostavljam da je sad duža procedura zbog testova na kovid 19 - kaže Slavka.

- Nadam se da će ovih dana stići. Jedva čekam da je vidim i zagrlim. Sve vreme sam se molila za nju otkad sam čula na vestima da su talibani preuzeli vlast u Kabulu.

Slavka nam je ispričala i da je bila dirnuta interesovanjem porodice, prijatelja i poznanika koji su zvali da se raspitaju za Milku. Za ćerku kaže da je veoma hrabra žena velikog srca i da se humanitarnim radom bavi već 25 godina:

- Mima godinama radi kao menadžer, a u Avganistanu je bila sa timom lekara koji su vodili računa o zdravlju ljudi koje život nije mazio i koji su različite povrede zadobili u mnogobrojnim problematičnim situacijama u ovoj zemlji. Iako je Milka proputovala svet sve ovo što se dogodilo u Avganistanu je ujedno i jedno veliko iskustvo za nju.

Pre Milke, još dvojica srpskih državljana Marko Pribak i Aleksandar Cvejić uspešno su evakuisani iz Kabula i krajem prošle sedmice stigli u Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUP SRBIJE O NEDELJI NASTRADALIH U SAOBRAĆAJU:  Saobraćajne nesreće vodeći uzrok smrti dece i  mlađih od 24 godine