NAJLEPŠA VEST: Boško Gugleta uskoro kreće u Budimpeštu po lek - Majka otkrila kada će se to dogoditi

Novosti online

19. 08. 2021. u 12:55

NEMA srećnije majke na svetu od one kojoj jave da će njeno teško bolesno dete dobiti šansu da živi, i da je ogromna svota novca za to, od čak 2,5 miliona evra, prikupljena.

НАЈЛЕПША ВЕСТ: Бошко Гуглета ускоро креће у Будимпешту по лек - Мајка открила када ће се то догодити

Foto: Privatna arhiva

Nađa Gugleta jedna je od tih majki, koja posle mnogo meseci ima razloga da se raduje, jer će njen sinčić Boško, koji boluje od retke i teške bolesti spinalne mišićne atrofije tip 1, uskoro krenuti na lečenje u Mađarsku, na svoje najvažnije životno putovanje.

Predivan dečak star svega sedam meseci trebalo bi najkasnije sledeće nedelje da otputuje sa mamom u Budimpeštu, gde će primiti Zolgensmu, najskuplji lek na svetu. Najpre će, kako je objasnila njegova majka, morati da prođe kroz određene analize u bolnici, da još malo ojača, a onda će uslediti i terapija.

Pre 24 sata obradovala nas je vest da je celokupna svota novca za Boška prikupljena, a danas je, kaže Nađa, stigla i faktura iz mađarske bolnice u kojoj će dečak primiti terapiju.

- Danas je stigla faktura. Najpre moramo da uplatimo novac na njihov račun, da se taj transport izvrši. Sutra je veliki praznik kod njih, te je neradan dan tamo, a onda ide vikend, kada naši dežurni lekari ne rade, a oni moraju da ga otpuste. Verujem da ćemo otići tamo sledeće nedelje - kaže Boškova mama.

Ona dodaje da je presrećna, ali i zbunjena.

- Ne mogu da verujem i dalje, toliko je sve delovalo nestvarno na početku, a i dalje je... Nedostižno i nerealno, kao da sam u nekom snu - kaže Nađa.

63 dana u bolnici

Kako ističe, Boško je stabilno i nalazi se na minimalnoj ventilaciji, odnosno respiratoru, ali je vedar i raspoložen. Koliko su već u bolnici, Nađa je prestala da broji.

- Čini mi se da je ovo 63. dan. Devet nedelja smo u bolnici - kaže ona.

Nađa je majka još jednog dečaka, Dušana, koji ima tri godine, a kog ne viđa sve to vreme, zbog čega joj je cela situacija dodatno teže pala.

- Jedno ne viđam, a drugo dete viđam dva sata dnevno. To je jako teško. Izgleda da ćemo odavde i otići u Budimpeštu. Dušan, stariji sin neće moći odmah sa nama u početku. Jako je to teško. To samo majka može da razume, a volela bih da nijedna ne razume i da ne zna kako je ovo kroz šta ja prolazim - ispričala je Nađa ranije.

Porodica Gugleta biće razdvojena još neko vreme, a Boškova mama očekuje da njeni sinovi, njen suprug i ona ponovo budu na okupu za nekih mesec dana. Tada bi Boškovi tata i brat trebalo da im se pridruže u Budimpešti.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!