"TEMPERATURE MOGU BITI JOŠ EKSTREMNIJE": Klimatolog Vladimir Đurđević predviđa da će u budućnosti leta biti još toplija

Novosti online

14. 08. 2021. u 17:24

LETA kao ovogodišnje će da postanu uobičajena, a mogu biti još ekstremnija, dok će blaga leta biti veoma retka, predviđa klimatolog Vladimir Đurđević.

ТЕМПЕРАТУРЕ МОГУ БИТИ ЈОШ ЕКСТРЕМНИЈЕ: Климатолог Владимир Ђурђевић предвиђа да ће у будућности лета бити још топлија

Foto: Tv Prva

Istakao je da je neodgovoran odnos ljudi prema prirodi došao na naplatu, te da su požari, poplave i ekstremno visoke temperature rezultat svega toga.

- Raštimovali smo planetu i sada svedočimo o posledicama neodgovornog ponašanja zadnjih decenija, ukupno gledano poslednjih sto godina jer smo koristili puno fosilnih goriva, emitovali smo puno ugljen dioksida - rekao je Ðurđević za TV Prva.

Dodao je da je korišćenjem fosilnih goriva pojačan efekat staklene bašte, tako da je planeta postala toplija i "nervoznija" i zato sada dolazi do različitih ekstrema.

Đurđević predviđa da će se ova situacija produžiti i da će u budućnosti biti još gore.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024