CRVENE I BELE RUŽE U MOSKVI: Saradnici se na dirljiv način oprostili od Miroslava Lazanskog

Novosti online

05. 08. 2021. u 13:20

OGRADA ambasade Srbije u Moskvi ukrašena je stotinama ruža koje su doneli saradnici portala „Balkanist“ u znak sećanja na Miroslava Lazanskog koji je juče iznenada preminuo.

ЦРВЕНЕ И БЕЛЕ РУЖЕ У МОСКВИ: Сарадници се на дирљив начин опростили од Мирослава Лазанског

Foto: Printskrin/ Balkanist TV

Lazanski će ostati u sećanju Srba i Rusa kao vrhunski ratni izveštač, diplomata i veliki prijatelj Rusije.

Crvene i bele ruže nisu izabrane slučajno. Kako je objasnio glavni urednik i osnivač portala „Balkanist“ Oleg Bondarenko, diplomata je bio veliki navijač fudbalskog kluba Crvena zvezda, pa je zato ograda ukrašena crvenim i belim ružama. Uzgred, i fasada zdanja ambasade Srbije je po želji Lazanskog crveno-bela.

Miroslav Lazanski će biti sahranjen u petak 6. avgusta na Novom groblju u Beogradu, a istog dana biće održana i komemoracija u Ministarstvu spoljnih poslova.

(Balkanist)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!