VIŠEMINUTNI APLAUZ ZA STEFANA: Emotivni oproštaj od dečaka (9) - Protest na Karaburmi ne prestaje, građani imaju tri jasna zahteva (VIDEO)

Novosti onlajn

24. 07. 2021. u 20:22

GRAĐANI na Karaburmi nastavili su i večeras protest u Ulici Marijane Gregoran započet nakon vesti o smrti devetogodišnjeg Stefana B. kog je na pešačkom prelazu pregazio tridesetosmogodišnji Lazar G. i traže da odgovorni za njegovu smrt bude propisno kažnjen.

ВИШЕМИНУТНИ АПЛАУЗ ЗА СТЕФАНА: Емотивни опроштај од дечака (9) - Протест на Карабурми не престаје, грађани имају три јасна захтева (ВИДЕО)

Foto: R. Dragović

Tačno u 19 sati po očevoj želi prolomio se gromoglasni aplauz okupljenih. Kako je otac ranije rekao aplauz je bila njegova želja jer je maleni Stefan želeo da postane fudbaler i dobija aplauze.

Na početku okupljanja ljudi su zapalili sveće u ulici u kojoj je Stefan izgubio život. Takođe, pokrenuta je i peticija za kaznu odgovornima za ne privođenje vozača kukavice u koju su se prisutni upisali.

Organizatori protesta večeras su izašli sa jasnim zahtevima. Ovo su naveli u svom saopštenju:

1. Hitno preispitaju postojanje profesionalne odgovornosti postupajućeg sudije Radmile Đerić, koja nije odredila pritvor osumnjičenom za navedenu saobraćajnu nesreću na Karaburmi, te da je, ukoliko se utvrdi odgovornost, razreše sudijske funkcije i trajno joj zabrane rad u pravosuđu;

2. Hitno preispitaju tačnost informacije koja se pojavila među okupljenim građanima na protestu na beogradskoj Karaburmi o tome da se osumnjičeni Lazar Galić i sudija Radmila Đerić lično poznaju više od 10 godina, a da ih je upoznao Galićev ujak Slaviša Milovanović;

3. Ukoliko je tačna informacija o ličnom poznanstvu osumnjičenog Galića i sudije Đerić, hitno da utvrde zakonsku odgovornost sudije koja se u tom slučaju nije sama izuzela iz postupka, iako je bila dužna da to uradi na osnovu zakona, te da joj izreknu adekvatnu sankciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

RHMZ PONOVO UPOZORAVA: U naredna dva sata pljusak u Beogradu i još tri regiona Srbije