PORUKE NA 19 JEZIKA: Podsticaj vakcinaciji nacionalnih manjina, ministarka Čomić poručila - imunizacija jedini način da pobedimo koronu

Tanjug

22. 07. 2021. u 21:46

KAMPANjA za promociju vakcinacije pripadnika nacionalnih manjina, koja sadrži poruke na 19 jezika, predstavljena je danas u Palati Srbije, a ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić ocenila je da je vakcinacija svih građana jedini način da se pobedi pandemija.

ПОРУКЕ НА 19 ЈЕЗИКА: Подстицај вакцинацији националних мањина, министарка Чомић поручила - имунизација једини начин да победимо корону

Foto: G. Šljivić

U okviru kampanje, za 23 zajednice nacionalnih manjina, na 19 jezika pripremljeno je oko 44.000 flajera, 1.200 postera, kao i 21 džingl za radijsko emitovanje i 21 animirani film.

Čomić je rekla da je cilj kampanje, koja je pripremljena u saradnji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), da se pošalje poruka o važnosti vakcinacije, a koja će biti razumljiva pripadnicima nacionalnih manjina.

 - Nama su svi građani u Srbiji isti bez obzira na kom jeziku govore, zato smo odlučili da pošaljemo upozoravajuću poruku na jezicima koje će svi razumeti, da pandemija nije gotova i da moramo da se vakcinišemo - rekla je Čomić na prezentaciji kampanje.

Ona je pozvala sve medije u Srbiji da odgovorno izveštavaju o temi vakcinacije i da informacije koje plasiraju o toj temi budu istinite i u skladu sa profesionalnim kodeksom.

Predsedavajući Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina Borče Veličovski kaže da poruke o vakcinaciji treba da stignu do milion ljudi u Srbiji, a koji su pripadnici nacionalnih manjina i da oni treba da dobiju informaciju na svom jeziku. On je rekao da se kampanjom pokazuje interesovanje rukovodstva Srbije i pripadnika nacionalnih zajednica da se pandemija završi i podstakne vakcinacija svih građana.

 - Ova kampanja je važna jer omogućava da svaki građanin na svom maternjem jeziku dobije pravu informaciju koja glasi - vakcina spašava život - kaže Veličovski, koji je tom prilikom pozvao sve pripadnike manjinskih grupa da se vakcinišu.

Predstavnik GIZ-a Robert Bu rekao je da ta organizacija već godinu dana sprovodi različite aktivnosti u cilju suzbijanja posledica virusa korona, kao i da je informisanje o značaju vakcinacije ključno.

On je naglasio da je ta organizacija, prošle nedelje, u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pokrenula još jedan projekat koji će se baviti pitanjima imunizacije ali i obrazovanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)