NAKON PRVOG UPISNOG ROKA: Na Univerzitetu u Beogradu ostalo 1.286 budžetskih mesta

Lj.B.

20. 07. 2021. u 14:48

NA Univerzitetu u Beogradu, nakon prvog upisnog roka, ostalo je upražnjeno 1.286 mesta na budžetu i 1.495 mesta za samofinansirajuće studente, što znači da u drugom upisnom roku koji je planiran za početak septembra naš najveći univerzitet može da podeli ukupno 2.872 indeksa.

НАКОН ПРВОГ УПИСНОГ РОКА: На Универзитету у Београду остало 1.286 буџетских места

Foto: N. Fifić

- Ove godine ostalo je manje upražnjenih mesta nego lane kada je za drugi krug ostalo ukupno 3.310 mesta - kaže za "Novosti" prof. dr Petar Bulat, prodekan za nastavu Univerziteta u Beogradu.

Najviše budžetskih mesta ima na Poljoprivrednom, filološkom i Rudarsko geološkom fakultetu, a za samofinansirajuće studenete najviše praznih mesta ostalo je na Filološkom, Pravnom, Ekonomskom i Šumarskom fakultetu.
- Primetno je da su i na svim fakultetima gde se školuju nastavnički kadrovi ostalo mnogo upražnjenih mesta, poput Metamatičkog, Hemijskog ili Filološkog fakulteta. Nastavnička mesta nisu mnogo atraktivna - upozorava prof. Bulat.
Inače, drugi upisni rok planiran je za početak septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!