PRETE LI SRBIJI POPLAVE? Sektor za vanredne situacije: Uputili smo upozorenje

Novosti online

17. 07. 2021. u 14:01

NEZAPAMĆENE poplave pogodile su pojedine delove Zapadne Evrope. Sa druge strane, RHMZ danima upozorava na jake pljuskove u Srbiji. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije preduzeo je mere opreznosti.

ПРЕТЕ ЛИ СРБИЈИ ПОПЛАВЕ? Сектор за ванредне ситуације: Упутили смо упозорење

Foto: A. Stevanović

- U skladu sa upozorenjem RHMZ-a, Sektor za vanredne situacije uputio je upozorenje svim svojim organizacionim jedincama da u svojim lokalnim štabovima za vanredne situacije preduzmu mere pojačanog stepena opreznosti i spremnosti nadležnih komunalnih službi i ostalih subjekata koji su osposobljeni za reagovanje u vanrednim situacijama, a u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama koje sa sobom mogu doneti - kažu za medije iz Sektora za vanredne situacije.

Kako dalje navode, ono što se trenutno preduzima, a tiče se reagovanja, pripadnici Specijalističkih timova biće stavljeni u pripravnost, ukoliko bude takvih najava od RHMZ-a, kako bi se brzina reagovanja smanjila i adekvatno reagovalo.

Naglašavaju da građani treba da prate sva obaveštenja i savete zvaničnih institucija i nadležnih organa i lokalnih štabova za vanredne situacije.
- Sektor za vanredne situacije sačinio je Porodični priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama koji je besplatno dostupan na sajtu Sektora za vanredne situacije gde je jasno definisano i opisano ponašanje i reagovanje građana na elementarnu nepogodu, u ovom slučaju i na poplave - dodaju.
Upitani da li se poplave, nakon što su pogodilo Evropu, očekuju i kod nas, odgovaraju:
- Za sada pratimo najave RHMZ-a i u stalnom smo kontaktu sa "Srbijavodama", takođe pratimo situaciju i u okruženju, te ćemo u skladu sa tim delovati i reagovati.
Naglašavaju da građani treba da prate sva obaveštenja i savete zvaničnih institucija i nadležnih organa i lokalnih štabova za vanredne situacije.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)