DELEGACIJA VS U EGIPATSKOJ FABRICI TENKOVA: Ministar Stefanović završio trodnevnu posetu prijateljskoj zemlji

Novosti online

14. 07. 2021. u 21:17

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Egipatsku fabriku tenkova "200" nadomak Kaira, Međunarodni medicinski centar i jedinicu "777" snaga za specijalne operacije, čime je završio trodnevnu zvaničnu posetu Egiptu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

ДЕЛЕГАЦИЈА ВС У ЕГИПАТСКОЈ ФАБРИЦИ ТЕНКОВА: Министар Стефановић завршио тродневну посету пријатељској земљи

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

On je kao izuzetno povoljne ocenio razgovore sa egipatskim zvaničnicima i zahvalio egipatskom kolegi Mohamedu Ahmedu na veličanstvenom dočeku.

- Prilikom posete vojnom industrijskom kompleksu video sam kakve su mogućnosti egipatske vojne industrije a razgovarali smo o konkretnim projektima u kojima ćemo moći zajednički da razvijamo moderna oruđa budućnosti. Takođe i da vidimo šta naša vojna industrija može da uradi za egipatsku vojsku - naveo je ministar.

Osvrnuo se i na posetu Međunarodnom medicinskom centru i istakao da je saradnja sa Egiptom u oblasti vojnog zdravstva veoma važna za Srbiju.

- Kroz Memorandum koji smo potpisali sa egipatskim Ministarstvom odbrane imaćemo priliku da u narednom periodu razvijamo i ovu vrstu saradnje - naglasio je on.

Govoreći o poseti specijalnoj jedinici "777", Stefanović je pohvalio njihovu spremnost i obučenost i naveo da se razgovaralo o mogućem zajedničkom uvežbavanju naših snaga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!