U NOVOM DOMU 12 VUKOVIĆA: Za jednu od najbrojnijih srpskih porodica napravljena kuća kod Zvečana

D. ZEČEVIĆ

14. 07. 2021. u 09:34

GDE ima dece ima i ljubavi. Nas je Bog nagradio sa desetoro i mi smo najsrećniji i najbogatiji roditelji.

У НОВОМ  ДОМУ 12  ВУКОВИЋА: За једну од најбројнијих српских породица направљена кућа код Звечана

Foto Kancelarija za KiM

Deca su nam, hvala bogu, zdrava, i učimo ih osnovnim životnim vrednostima: da budu dobri jedni drugima, nama roditeljima ali i društvu, da budu vredni i čestiti ljudi.

Ovako je Dalibor Vuković (46) govorio početkom februara kada je postao otac po deseti put, kada je njegova supruga Ana (37) na svet donela devojčicu kojoj su dali ime po čuvenoj heroini Milunki Savić. I njegova supruga Ana govorila je da je radost njihova svakodnevica iako su živeli u dvosobnom stanu u Kosovskoj Mitrovici. I u njemu je uprkos malom prostoru sve bilo "pod konac" i što je najvažnije, deca su imala gde da spavaju.

Ovih dana, zahvaljujući sredstvima Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vukovići su završili i opremili novosagrađenu kuću u Žitkovcu kod Zvečana, koju je u ponedeljak tokom posete Petra Petkovića, direktora Kancelarije za KiM, osveštao vladika raško-prizrenski Teodosije. Uz simbolično uručenje ključeva za kuću, Ani Vuković je uručen Orden svete carice Milice mati Evgenije. Dodeljen joj je uz blagoslov Svetog arhijerejskog sinoda i Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija.

- Ana je zaista primer požrtvovanosti i nesebičnosti - kazao je vladika Teodosije.

- Došli smo u njihov prelepi dom, u novu kuću koja je napravljena sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Došli smo u jedan topao dom ispunjen decom, ljubavlju, žagorom... I, Vukovići su zaista danas najbogatiji. Imati decu, živeti u takvoj ljubavi toliko doprineti svojoj Crkvi, narodu i državi to je pravo bogatstvo.

Episkop raško-prizrenski je rekao da želi da Ana Vuković bude primer mnogim majkama: da žive tako što će sebe davati deci svojoj, rađajući decu, jer će tako najviše pružiti svojoj zemlji, Crkvi i svom narodu.

Zahvaljujući se Eparhiji raško-prizrenskoj i vladici Teodosiju na časti i odlikovanju, Ana Vuković je kazala:

- Mi smo srećna porodica što se, verujem, vidi i po deci. Sada smo još srećniji od kada smo sagradili novu kuću i otkad smo se uselili u dom naše radosti. Želim da se zahvalim Kancelariji za KiM i predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću, kao i svima koji su nam pomagali proteklih godina.

Useljenje kuća u Žitkovcu, Foto Kancelarija za KiM

PETKOVIĆ: ZNAMO ZA ŠTA SE BORIMO

URUČUJUĆI Vukovićima ključeve nove kuće, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kazao je da je u završetak kuće uloženo oko sedam miliona dinara i da je obećanje dato ovoj porodici ispunjeno. Najavio je i da će se pomoć nastaviti.

- Sa Eparhijom ćemo pomagati ovoj porodici i u budućnosti. I ranije sam rekao da, gledajući porodicu Vuković i njihovo desetoro dece koja su jedno drugom do uveta, znamo za šta se borimo. Borimo se za naše Kosovo i Metohiju, za svu našu dečicu i njihovu budućnost na Kosmetu - poručio je Petković iz novouseljenog doma Vukovića u Žitkovcu kod Zvečana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!