SRPSKI TENKOVI GRME NA PEŠTERU: Prizori od kojih zastaje dah, nove zveri koje su stigle iz Rusije pokazale šta mogu (FOTO)

Novosti online

21. 06. 2021. u 17:39

PRIPADNICI bataljona Kopnene vojske opremljenog novouvedenim tenkovima T-72MS realizuju taktička uvežbavanja i vežbe sa bojevim gađanjem na poligonima „Pešter“ i „Pasuljanske livade“, u okviru združene vežbe „Munjeviti udar 2021“.

СРПСКИ ТЕНКОВИ ГРМЕ НА ПЕШТЕРУ: Призори од којих застаје дах, нове звери које су стигле из Русије показале шта могу (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Tokom vežbovnih aktivnosti, tenkovske posade usavršavaju taktiku, radnje i postupke u izvođenju borbenih dejstava u napadu i odbrani, samostalno i u sadejstvu sa ostalim jedinicama Vojske Srbije, uz realizaciju gađanja iz tenkovskog topa i mitraljeza 7,62 i 12,7 milimetara. Učešćem na vežbi pripadnici jedinice stiču dragocena iskustva u izvođenju najkompleksnijih zadataka tenkovskih jedinica, ali i poverenje u pouzdanost i moć novog borbenog sredstva. 

Od uvođenja tenkova T-72MS u naoružanje Vojske Srbije pripadnici jedinice prolaze intenzivnu obuku, a kako je reč o vrsnim tenkistima, za kratko vreme su ovladali znanjima i veštinama u rukovanju novim tenkom, što pokazuju i na ovoj vežbi. Odlični rezultati gađanja najbolje govore o stepenu njihove obučenosti i vatrenoj moći tenkova T-72MS.

Opremanje Vojske Srbije tenkovima T-72MS plod je vojno-tehničke saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije i njihovim uvođenjem u operativnu upotrebu unapređeni su kapaciteti i operativne sposobnosti Vojske Srbije u celini. Tenk je naoružan topom kalibra 125 mm sa borbenim kompletom od 42 projektila, mitraljezom PKT 7,62 mm sa borbenim kompletom od 2000 metaka i mitraljezom KORD 12,7 mm sa borbenim kompletom od 600 metaka.

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, na osam lokacija širom Republike Srbije, izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!