SOCIJALNA ZAŠTITA JEDAN OD PRIORITETA VLADE Kisić Tepavčević: Otvoreni smo za dijalog

Novosti online

10. 06. 2021. u 16:01

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvek je otvoreno za dijalog i sve konstruktivne predloge koji vode unapređenju sistema socijalne zaštite, socijalnoj sigurnosti i dobrobiti svih njenih građana, poručila je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad na Tematskom društvenom dijalogu o sistemu socijalne zaštite u Srbiji.

СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА ВЛАДЕ Кисић Тепавчевић: Отворени смо за дијалог

Foto: Tanjug/S:A

       Prema njenim rečima socijalna sigurnost i pružanje socijalne zaštite onima kojima je pomoć najpotrebnija među prioritetima su rada Vlade.

- Vodeći se tim ciljem, Ministarstvo je svakodnevno posvećeno unapređenju stanja socijalne zaštite, od izrade novih zakona i strateških dokumenata, poboljšanja sistema socijalnih usluga, do jačanja kadrovskih kapaciteta institucija socijalne zaštite. Donošenje novih zakona i strategija nije samo po sebi cilj, to će nam omogućiti da efikasnije i racionalnije usmerimo sve naše aktivnosti i pružimo pomoć onima kojima je najpotrebnija - naglasila je Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je rekla i da u najvećem broju ustanova socijalne zaštite virus nije uspeo da uđe, čemu su najviše doprineli zaposleni u tim ustanovama, koji su pravi heroji pandemije.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024