ZNANJE KOJE OMOGUĆAVA DA RAZUMEMO SVET OKO NAS: Fakultet za fizičku hemiju pruža brojne mogućnosti studentima

Lj. B.

26. 05. 2021. u 15:20

FIZIČKA hemija se na Univerzitetu u Beogradu predaje od 1903. godine.

ЗНАЊЕ КОЈЕ ОМОГУЋАВА ДА РАЗУМЕМО СВЕТ ОКО НАС: Факултет за физичку хемију пружа бројне могућности студентима

Foto Arhiva

Kao samostalna visokoškolska i naučna ustanova, Fakultet za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu formiran je 1990. godine. Delatnosti Fakulteta su visoko obrazovanje i naučno-istraživački rad koji su usklađeni sa međunarodnom, posebno evropskom, obrazovnom i naučnom praksom.

Na Fakultetu se izučavaju uže oblasti: spektrohemija, biofizička hemija, elektrohemija, nuklearna hemija i radiohemija, hemijska kinetika, hemijska termodinamika, kvantna hemija, dinamika neravnotežnih procesa, fizička hemija materijala, fizička hemija u kontroli stanja i zaštiti životne sredine i fizička hemija u forenzici.

Znanja i diplome koje se stiču na Fakultetu za fizičku hemiju omogućavaju studentima rad i napredovanje u različitim granama fizičke hemije i naukama sa kojima se fizička hemija graniči. Na fakultetu se stiču diplome: Diplomirani fizikohemičar, Master fizikohemičar, Doktor nauka-fizičkohemijske nauke, Specijalista strukovnih studija - forenzika.

Zbog svoje interdisciplinarnosti, studiranje na Fakultetu za fizičku hemiju namenjeno je radoznalim i ambicioznim studentima jer im pruža znanje koje omogućava razumevanje sveta koji nas okružuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!