STRUKOVNO OBRAZOVANJE LAKŠI PUT DO POSLA: Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu nudi brojne mogućnosti

Lj. B.

26. 05. 2021. u 11:43

VISOKA tehnička škola strukovnih studija iz Novog Sada je osnovana 1959. godine kao Viša mašinska škola.

СТРУКОВНО ОБРАЗОВАЊЕ ЛАКШИ ПУТ ДО ПОСЛА: Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду нуди бројне могућности

Foto Tanjug

Danas je jedna od vodećih visokoškolskih ustanova, sa 10 akreditovanih studijskih programa na osnovnim i 2 na master strukovnim studijama, i funkcioniše u skladu sa evropskim obrazovnim standardima navedenim u Bolonjskoj deklaraciji.

Prvi stepen visokoškolskog obrazovanja - trogodišnje osnovne strukovne studije od 180 bodova (ESPB): Mašinsko inženjerstvo; Drumski saobraćaj; Zaštita od katastrofalnih događaja i požara; Zaštita na radu; Zaštita životne sredine; Grafičko inženjerstvo i dizajn; Dizajn industrijskih proizvoda; Veb dizajn; Elektrotehnika; Informacione tehnologije.

Posle završenih osnovnih strukovnih studija mogu se nastaviti studije na nekom od postojećih master strukovnih programa u našoj Školi, ili na drugim odgovarajućim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu. Drugi stepen visokoškolskog obrazovanja - dvogodišnje master strukovne studije (kao nastavak osnovnih studija) od (180) + 120 = (300) bodova (ESPB): Inženjerstvo zaštite; Informacione tehnologije.

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu evidentirala je kod Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje kratki program studija "Informacione tehnologije". Program u trajanju od jednog semestra, obuhvata 7 predmeta. Pravo upisa imaju svi kandidati sa završenom srednjom školom, a upis se obavlja dva puta godišnje.

Visoka škola je u svoje programe kao važan segment uključila praksu. Poslednji semestar na osnovnim studijama studenti provode na praktičnom radu u nekom preduzeću ili ustanovi. Stručna master praksa se organizuje na svakoj studijskoj godini master strukovnih studija.

Trudimo se da ova praksa bude kvalitetna, a to se postiže pažljivim izborom partnerske organizacije i praćenjem rada studenata od strane profesora-mentora i saradnika-komentora iz organizacije. Rezultat ove prakse je sticanje iskustva, prikupljanje građe za završni rad, a često studenti po završetku studija dobiju posao upravo tamo gde su bili na praksi.

Škola tokom svog dugogodišnjeg rada ima kvalitetnu saradnju sa brojnim institucijama:

Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Autonomnom Pokrajinom Vojvodine, Pokrajinskim sekretarijatom za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost, Nacionalnim savetom za visoko obrazovanje, Konferencijom akademija i visokih škola Srbije, kao i Privrednom komorom AP Vojvodine. Saradnja sa institucijama iz regiona i sveta ogleda se u međunarodnim projektima i programima u kojima Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu učestvuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)