DIPLOME CENJENE U CELOM SVETU: Fizički fakultet u Beogradu nudi odlične uslove studiranja

Lj. B.

26. 05. 2021. u 17:20

FIZIČKI fakultet Univerziteta u Beogradu je jedna od vodećih obrazovnih i naučnih institucija u Srbiji.

ДИПЛОМЕ ЦЕЊЕНЕ У ЦЕЛОМ СВЕТУ: Физички факултет у Београду  нуди одличне услове студирања

Foto Arhiva

Diploma Fizičkog fakulteta je priznata I veoma cenjena u svetu. Na Fizičkom fakultetu se školuju i obrazuju diplomirani fizičari i meteorolozi za rad u prosveti i obrazovanju, naučnoistraživačkim institucijama i meteorološkim ustanovama, za primene znanja iz fizike u različitim oblastima: medicini, informacionim tehnologijama, naučnim disciplinama, zaštiti životne sredine itd.

Fizički fakultet organizuje studije na 4 programa osnovnih akademskih studija, 4 programa master i 2 programa doktorskih studija. Studijski programi osnovnih studija su: Opšta fizika (nastavni smer), Teorijska i eksperimentalna fizika, Primenjena i kompjuterska fizika i Meteorologija. Nastava i stručni rad se izvodi u okviru 12 katedri i 37 laboratorija.

Studentima su na raspolaganju 3 biblioteke i čitaonice i tri računarske laboratorije. Na onovu podataka iz Ministarstva nauke i prosvete u školama Srbije nedostaje više od 230 nastavnika fizike. Za upis u i prvu godinu osnovnih studija polaže se po izboru test iz fizike ili matematike ili oba ( uzima se bolji rezultat). Školarina za samofinansirajuće studente je 60. 000 dinara. Zadaci sa prethodnih prijemnih: www.ff.bg.ac.rs/Nastava/Zadaci.html.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!